Koliko bi seks zapravo trebao trajati?

Vidi originalni članak
Urbanih mitova o izdržljivim ovim ili onim narodima, rasama i ostalim podvarijanatama ima koliko i zvijezda na nebu, no najvažnije u svemu je, zapravo, trajanje erekcije. Erekcija je još jedna slična tema, pogotovo kad se uzme u obzir da u današnje doba otprilike 150 milijuna muškaraca pati od problema s erekcijom, a tendencije rasta pokazuju da bi za desetak godina taj broj trebao biti više nego dvostruko veći.

Duljina trajanja erekcije glavni je preduvjet duljine spolnog odnosa, koji će jedino u slučaju dugotrajne i čvrste erekcije biti zadovoljavajući za oba partnera. Upravo su na to ciljali farmaceuti u razvoju raznih "plavih tabletica" koje služe za postizanje i održavanje erekcije. Iako se i o tome pričaju bajke, istraživanje je pokazalo da tabletice produžavaju erekciju tijekom snošaja tek nekoliko minuta. Seksualni terapeuti u SAD i Kanadi proveli su još pred četiri godine istraživanje objavljeno u Sex Journal Medicine koje je pokazalo da je poželjno trajanje spolnog odnosa između 7 i 13 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč urbanim mitovima, u tim je zemljama odnos od 10 do 30 minuta proglašen predugačkim.

Za razliku od zapadnjaka, domaća hrvatska ekipa je u istraživanju izjavila da se prosječno seksa dva do tri puta tjedno, no uz trajanje od 20 do 30 minuta. Stoga, zaključak je prilično jednostavan i očekivan - svatko ima svoje preferencije, no u svakom slučaju ključna je dobra erekcija, poslije je sve lako.

urbancult.hr

Vezani članci