6 mitova o preljubu

Vidi originalni članak

1. Preljub uvijek znači kraj veze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako nešto može konstatirati samo osoba koja nije upoznata s problematikom nečijeg emotivnog odnosa ili koja se nikad nije našla u dotičnoj situaciji. U realnosti, emotivni odnosi su suviše kompleksni da bi se dali samo tako pojednostaviti. Naravno da nevjera uzrokuje ogroman stres i razočaranje partnera, no mnogi su parovi prošli kroz takvo iskustvo te uspjeli iz njega izaći jači i povezaniji. Statistički, pedeset posto brakova u kojima je došlo do preljuba ipak se uspjelo održati. Ako su naknadno i pukli, to nije bilo zbog preljuba već problema koji su se otpočetka krili negdje u njegovoj pozadini.

2. Preljub se ne događa slučajno. Preljubnik traži aferu.

Potpuna neistina. U većini slučajeva do preljuba dolazi neplanirano i spontano, u trenutku kad je osoba ranjiva, kad od nekog drugog dobije ono za čim uzalud čezne u svojoj vezi ili je njezin partner fizički ili emotivno distanciran pa se osjeća usamljeno.

3. Osoba s kojom netko vara partnera je uvijek mlađa i ljepša.

Kao dokaz da to nije istina prilažemo google pretragu Arnolda Schwarzeneggera i njegove kućne pomoćnice, kojoj je napravio dijete dok je bio u braku sa svojom puno mlađom i ljepšom ženom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Muškarci varaju više od žena.

Nekad davno to je bila istina ali brojke su se izjednačile.

5. Preljub se događa zbog problema u veza.

Istina, ako ste žena preljubnica. No čak 56 posto muških preljubnika izjavilo je kako su u solidnom i sretnom braku a to rade kako bi unijeli malo uzbuđenja u svoj život.

6. Preljub se vrti oko seksa.

Ne, ustvari se vrti oko emocionalne povezanosti koju netko osjeti s osobom koja nije njegov partner. Iako naravno dolazi do seksa, on nije polazna točka preljuba.

Izvor: cosmopolitan.hr

Vezani članci