5 stvari koje niste znali o seksu u tridesetima

Vidi originalni članak

Onda ste među rijetkima, posebice ako ste žena. Mnogi se dvadesetih sjećaju kao godina u kojima su se tražili, radili pogreške... Istovremeno strahujući, kako će tek biti kada uđu u tridesete...Što će se zaista promijeniti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo odgovora...

1. Neke žene su na seksualnom vrhuncu baš u triedestima, točnije rečeno, krajem tridesetih. No, istina je da u ovom životnom razdolju počinje opadati razina testosterona, kaže dr. Lea S. Millheiser, direktorica programa za žensku seksualnu medicinu u Stanfordu. Najčešći razlog za to je - stres i to zbog raznih privatnih i poslovnih obveza. To se posebno reflektira na žene jer je njihova želja više pod utjecajem vanjskih faktora nego kod muškaraca.

2. Još jedna neugodna situacija s kojom se žene mogu susresti sve češće kada zagaze u tridesete je vaginalna suhoća. Ne čudi stoga što je u tim situacijama otežavajuća okolnost i to što je potrebno voditi računa o lubrikantima kako seks ne bi bio neugodno iskustvo.

3. Vrijeme je i da "zahvalimo" za ono što je svakako bolje kad je riječ o seksu u tridesetima. Žene su mnogo samopuzdanije i znaju što im treba da zadovolje i sebe i partnera. I kao šlag na torti, u tridesetima žene lakše i češće doživaljavaju orgazme.

4. Suprotno uvriježenom mišljenju da postoji neki problem ako nemate seksualne odnose svaki ili svaki drugi dan, u tridesetima seks postaje rjeđi. Ali kvalitetniji. Prema istraživanju, parovi su zapravo najsretniji kad se seksaju jednom tjedno. Istraživanje je provedeno na uzorku od 30.000 ljudi i analizom prikupljenih podataka došli su do zaključka da tijekom spolnog odnosa raste razina sreće, ali dva puta tjedno ne znači nužno dvostruku sreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ako ste razmišljale u dvadesetima kako ste sretne što ste privukli ovog ili onog muškarca, u tridesetima se to mijenja u potpunosti. Žene su svjesnije sebe i u tridesetima češće imaju stav kako muškarac može biti sretan što je privukao nju...

Izvor: vecernji.hr

Vezani članci