5 stvari koje niste znali o seksu u tridesetima

žene, varanje, istraživanje, seks navike, seks, seks prakticiranje, seks navike, seks u dvoje, Umoran seks, seks u autu, seksi fotke, položaji u seksu, seks navike, tridesete, stvari, muškarci, žene, pitanja, seks navike, žene, krvna grupa, vođenje ljubavi

Onda ste među rijetkima, posebice ako ste žena. Mnogi se dvadesetih sjećaju kao godina u kojima su se tražili, radili pogreške... Istovremeno strahujući, kako će tek biti kada uđu u tridesete...Što će se zaista promijeniti?

Evo odgovora...

1. Neke žene su na seksualnom vrhuncu baš u triedestima, točnije rečeno, krajem tridesetih. No, istina je da u ovom životnom razdolju počinje opadati razina testosterona, kaže dr. Lea S. Millheiser, direktorica programa za žensku seksualnu medicinu u Stanfordu. Najčešći razlog za to je - stres i to zbog raznih privatnih i poslovnih obveza. To se posebno reflektira na žene jer je njihova želja više pod utjecajem vanjskih faktora nego kod muškaraca.

2. Još jedna neugodna situacija s kojom se žene mogu susresti sve češće kada zagaze u tridesete je vaginalna suhoća. Ne čudi stoga što je u tim situacijama otežavajuća okolnost i to što je potrebno voditi računa o lubrikantima kako seks ne bi bio neugodno iskustvo.

3. Vrijeme je i da "zahvalimo" za ono što je svakako bolje kad je riječ o seksu u tridesetima. Žene su mnogo samopuzdanije i znaju što im treba da zadovolje i sebe i partnera. I kao šlag na torti, u tridesetima žene lakše i češće doživaljavaju orgazme.

4. Suprotno uvriježenom mišljenju da postoji neki problem ako nemate seksualne odnose svaki ili svaki drugi dan, u tridesetima seks postaje rjeđi. Ali kvalitetniji. Prema istraživanju, parovi su zapravo najsretniji kad se seksaju jednom tjedno. Istraživanje je provedeno na uzorku od 30.000 ljudi i analizom prikupljenih podataka došli su do zaključka da tijekom spolnog odnosa raste razina sreće, ali dva puta tjedno ne znači nužno dvostruku sreću.

5. Ako ste razmišljale u dvadesetima kako ste sretne što ste privukli ovog ili onog muškarca, u tridesetima se to mijenja u potpunosti. Žene su svjesnije sebe i u tridesetima češće imaju stav kako muškarac može biti sretan što je privukao nju...

Izvor: vecernji.hr