Bez ovih stvari nemojte ići na plažu

plaža Banje

Neophodno je kvalitetno iskoristiti to vrijeme i napuniti baterije za nove poslovne izazove.

Veliki broj nas odlučuje se otići na more. Kako biste bili spremni za more bez puno razmišljanja, ovo je popis stvari koje bi bilo dobro da imate u svojoj torbi za plažu, piše Faktor.

Naravno velika torba za plažu je neizbježna, bilo da se radi o torbi od slame ili platnenoj, važno je da je velika i da u nju može stati sve što vam je potrebno bez da uz nju morate imati još neki ceker.

1. Krema za sunčanje

Nezaobilazna u torbi za plažu jeste krema za sunčanje i to krema s visokim zaštitnim faktorom. Već dugi niz godina stručnjaci savjetuju da se ne izlažete suncu bez kreme sa zaštitnim faktorom. S obzirom na to da ambalaže krema nikada nisu prevelike, ovaj bi se kozmetički proizvod trebao naći u svakoj torbi za plažu.

2. Kupaći kostim

Ako ste od onih koji vole provoditi cijele dane na plaži, onda će vam još jedan dodatni kupaći kostim svakako dobro doći. Poznato je kako nije dobro dugo biti u mokroj odjeći i kako to može prouzročiti razne zdravstvene probleme. S obzirom na to da ćete se presvući u suhi kostim, bilo bi dobro da ponesete i vrećicu u koju ćete odložiti korišteni, kako cijela torba i ostatak stvari u njoj ne bi bili mokri.

3. Sunčane naočale

Prikladno godišnjem dobu i većini sunčanih dana, na plaži će vam stalno trebati sunčane naočale. Osim što će zaštititi vaše oči i pružiti vam bolji vid, bez naprezanja, one su izvrstan modni dodatak bez kojeg danas malo tko ide bilo gdje, a posebno na more.

4. Knjiga ili novine

Dugotrajno sunčanje i izležavanje, posebno nakon nekoliko dana, zna dosaditi pa je dobro ponijeti neko zabavno štivo koje vas opušta, magazin ili novine koji će vas malo zabaviti. Dobra knjiga svakako uvijek dobro dođe.

5. Kozmetička torbica

Svakoj je ženi uvijek potrebna kozmetička torbica koja će sadržavati one najvažnije proizvode u slučaju nužde, pa je ne bi trebalo izostavljati ni iz torbe za plažu. Kozmetička torbica neće oduzeti mnogo mjesta, a u njoj bi se svakako trebali naći higijenski ulošci, vlažne maramice, mali češalj za kosu, flasteri i balzam za usne.

6. Ručnik za plažu

Uz kremu za sunčanje, ručnik vam je možda najpotrebniji u torbi za plažu. Pobrinite se da bude dovoljno velik kako biste prilikom sunčanja bili što ležerniji. Dobro je ponijeti i mali dodatni ručnik kojim ćete se obrisati nakon tuširanja na plaži.

7. Gumica ili kopčica za kosu

Možda će vam se ovo činiti smiješno, ali žene s dugom kosom itekako znaju koliko može biti iritantno kada shvate da ovaj banalan predmet nemaju kraj sebe. Prilikom ljetnih vrućina, kada se više znojimo, uvijek radije podižemo kosu u rep ili pundžu, a isti je slučaj i na plaži, stoga ne zaboravite ubaciti u vašu torbu gumicu ili kopču za kosu.

8. Voda

Voda je neophodna na suncu. Što hladniju bocu vode spakirajte i ponesite kako biste se na visokim temperaturama i ležanju na suncu mogli okrijepiti te kako ne biste dehidrirali.

9. Maleni novčanik

Na plažu ne morate nositi cijeli novčanik sa svim karticama i osobnih dokumentima, ali nešto novca će vam uvijek zatrebati, zato ga stavite u maleni novčanik.