Zbog ovoga ćete poželjeti početi vježbati u dvoje

Vidi originalni članak

Upravo vježbanje u paru ima više dobrobiti nego samostalno lupanje po vreći ili trčanje na traci, objasnila nam je Klara Benko, trenerica i terapeutkinja iz fitness-centra Mofit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustrajnost

Ako je jedna osoba demotivirana taj dan, druga će motivirati da se trening ipak odradi. Partner u treningu pogurat će vas preko granice "hajde, možeš to ti", naći ćete snagu kad mislite da je nema i bit ćete zahvalni.

Zabava

Svi volimo i ne volimo neku hranu, knjige ili vježbe, a vježbanjem u dvoje, katkada se morate prilagoditi i ugoditi onoj drugoj strani. Tako ćete vježbati i onda kada sami možda ne biste. Imajte otvoren um, usudite se testirati nešto novo jer činjenice kažu da je sve bolje vježbati nego ništa.

Druženje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo da odlazite u teretanu ili hodate zajedno u prirodi, putovanje do/od mjesta ili za vrijeme treninga zanimljivije je jer možete čavrljati. Partner pomaže da se brže opustimo, fokusiramo na druge stvari osim svakodnevice, a možda i pomogne savjetom oko problema koji vas muči. Shake nakon treninga ili neko piće, osim što su nagrada za uloženi trud, podsjećaju da možemo uživati i u malim stvarima.

Rezultat

Za svaki rezultat potrebno je minimalno tri mjeseca vježbanja, a ukoliko ostanete uporni, vrlo brzo vidjet ćete pomake. Bolje ćete se osjećati i fokusirati, imati više energije kroz dan, koji centimetar manje u struku, imati hidratiziraniju kožu. Mali komadići mozaika čine veću sliku - naše zdravlje!

Jednom kad uspostavite redovito vježbanje u dvoje, krenite još dublje modelirati svoj životni stil. Zajedno ćete lakše pratiti nove recepte, dijeliti ideje za obroke, ali i podsjećati jedno drugo što je plan prehrane za taj dan. Većina ljudi za početak bila bi sretna da uspije redovito vježbati, a kad se to dogodi, jednostavno želi krenuti dalje, postaviti si cilj. Svakako ne smijemo zaboraviti na dan odmora i u vježbanju. Počastite se masažom, shiatsu tretmanom ili kupnjom novog outfita. Motivacija je ključ uspjeha u svemu, pa tako i u vježbanju. Ipak motiviramo se sami. Većinom krećemo vježbati radi boljeg zdravlja, određenih tegoba (bolnih leđa, dijabetesa i sl), no ne treba zanemariti i druge razloge kao što su pohvale kolega s posla, garderoba broj manja.

Čak i ako izostane pohvala okoline, a neće, vaše tijelo isijavat će dobar osjećaj i prihvaćat ćete sebe na novi način.

Izvor: vecernji.hr

Vezani članci