Uzbudljivo, pa bolno: Kako je biti ljubavnica iz 'prve ruke'

Vidi originalni članak
Ljubavnice su meta osuda, "razaračice" brakova i veza te žene niskog morala, barem je takva njihova percepcija u društvu. Njihov tajni, dvostruki život često je sve samo ne sretan, a nezasluženo se na njih prebacuje sva krivnja koja bi trebala biti usmjerena na preljubnika. Najčešće su i one te koje su prevarene - na početku odnosa mnoge ne slute kako muškarac nije slobodan, a naknadno im se "prodaju priče" o nesretnom braku, histeričnoj ženi, izostanku seksa, ostajanju isključivo zbog djece, pripremi razvoda...

Pročitajte deset otvorenih priznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ja sam "druga žena". Osjećam ogromnu grižnju savjesti no ovisna sam o pažnji koju mu daje. Živim za trenutke koje ćemo provesti zajedno i ne mogu si pomoći, makar mi je u trenutku racionalnosti jasno da je zapravo moj život taj koji je 'na čekanju'.

- Ljubavnica sam i znam da stvari nikad neće uspjeti među nama. Čak i da ostavi ženu, iako mi svi govore da se to neće dogoditi, ne znam kako bih mu mogla vjerovati da isto neće napraviti meni.

- Volim misliti o sebi kao o feministkinji, borcu za ravnopravnost spolova. Nije mi rekao da ima ženu sve dok se nisam posve zaljubila, a njegova opravdanja i razlozi uvijek zvuče tako uvjerljivo dok sam s njim. Izgleda da ne zaslužujem bolje - idem protiv svih svojih stavova i logike.

- Ja sam ljubavnica. Odvratno je za reći, ali nekako volim moć koju imam, saznanje da je radije sa mnom nego sa ženom koju ima kod kuće. Vrlo jadan i lažan način za podizanje samopouzdanja.

- Ljubavnica sam starijeg muškarca i osjećam se grozno zbog toga. Lažem svima i ne mogu se prisiliti da ga pustim, pa sama sebe opravdam da ću izaći iz toga čim napravi nešto grozno ili ga prestanem toliko jako voljeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ljubavnica sam svom najboljem prijatelju. Mrzim to što on ne može doći k meni spavati ili mi se javiti na telefon. Makar ja trčim čim on nazove.

- Kažem da nemam problema s tim što sam "druga žena". Ustvari nisam, već sam očajna za tim da budem voljena da se zadovoljavam s mrvicama. Mislim da nitko normalan ne bi želio biti ljubavnik/ica nekome.

- Njegova žena to ne zaslužuje, znam. No tješim se spoznajem da mu ja nisam ljubavnica, našla bi se neka druga koja bi popunila to mjesto.

- Vidjela sam ih u gradu kako se šeću i drže za ruke. Meni je rekao da im je brak katastrofa i nisu zajedno spavali preko šest mjeseci. U životu nisam osjetila veću bol.

- Otužno je to da sada dobivam više pažnje i ljubavi kao ljubavnica nego ikad prije u ljubavnoj vezi. Grozna je pomisao da muškarci više cijene ljubavnice, no meni se to pokazalo kao istina.

Izvor: 24sata.hr

Vezani članci