5 pogrešaka koje svi radimo dok pripremamo jaja

Vidi originalni članak
Čini se nije ništa lakše nego proipremiti jaje - i tu se slažemo - ali ako želiš da ti ispadne baš savršeno, ove greške bi trebala izbjegavati.

Previše tučeš jaja za kajganu

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jaja koja misliš pržiti nikad nemoj tući ručnim mikserom ili u blenderu jer ćeš dobiti čudnovato gumasti omlet ili kajganu. Najbolje ih je lagano istući vilicom ili žičanom miješalicom, ali ne predugo - dovoljno da se bjelanjci i žumanjci spoje, ali ne da se pjene.

Poširaš jaja u vodi bez dodataka

Kako poširaš jaje? Ubaciš ga u kipuću vodu ... i žumanjak i bjelanjak razliju se posvuda. Sljedeći put ulij u vodu malo octa ili limunovog soka i jaje će ostati cijelo. Osim toga, nemoj jaje bacati iz visine nego ga oprezno spusti u vodu.

Prerano dodaješ sastojke

Znaš ono kad dodaš rajčicu ili špinat u kajganu i sve ispadne gnjecavo i nekako zrnato? To se totalno može izbjeći tako da smanjiš temperaturu, lagano miješaš i dodaš kakve god želiš sastojke kad su jaja već gotovo sasvim pečena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrećeš jaja u tavi - a ne znaš ih okretati

Ako ne znaš okrenuti jaja na oko kao palačinku, a da se žumanjak ne raspadne, posluži se trikom: pokrij tavu poklopcem i peci jaja na laganoj vatri. Tako će bjelanjak prekriti žumanjak pa si postigla isti efekt kao i okretanjem.

Predugo kuhaš jaja

Ako ti tvrdo kuhana jaja ispadnu siva, znači da ne paziš na vrijeme.

 

 

Vezani članci