Vlada HNŽ: Za projekte iz vodoprivrede bit će izdvojeno 1.506.929,62 maraka

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Ugovore će s načelnicima općina Čapljina, Čitluk, Stolac, Neum i Ravno potpisati ministrica poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Vesna Pinjuh u nazočnosti predsjednika Vlade HNŽ-a Srećka Borasa.

Ukupna vrijednost sufinanciranog dijela od strane Vlade i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede iznosi 1.506.929,62 maraka.

S načelnikom Općine Neum bit će potpisani ugovori o namjenskom prijenosu sredstava za sufinanciranje troškova rada regionalnog odvodnog sustava Komarna - Neum - Mljetski kanal za razdoblje 1. prosinca 2010. do 30. studenog 2011.god, gdje Ministarstvo sufinancira 156.929,62 maraka, o sufinanciranju nastavka izvođenja radova na projektu sanacije dijela regionalnog vodovoda Gabela - Svitava - Neum, gdje Ministarstvo sufinancira 200 000 maraka, a preostali dio općina Neum i o sufinanciranju ugradnje opreme za nadzor i daljinsko upravljanje na rezervoaru Moševići regionalnog vodovoda Gabela - Svitava - Neum, gdje Ministarstvo sufinancira 100 000 maraka, a preostali dio općina Neum.

S načelnikom općine Ravno ministrica Pinjuh potpisat će ugovor o sufinanciranju nastavka izvođenja radova na II fazi projekta vodovoda Turkovići - Trebimlja, gdje Ministarstvo sufinancira 150 000 maraka, a preostali dio općina Ravno.

S načelnikom Općine Stolac potpisani će biti ugovori o sufinanciranju nastavka izvođenja radova na projektu "Bušotina Klokun - privremeno korištenje" u kojem Ministarstvo sufinancira 150 000 maraka, a preostali dio općina Stolac i o sufinanciranju nastavka izvođenja radova na projektu vodovoda Hodovo - Rotimlja gdje Ministarstvo sufinancira 150 000 maraka, a preostali dio općina Stolac.

Ministrica Pinjuh s načelnikom Općine Čapljina potpisat će ugovore o sufinanciranju izvođenja radova na projektu zaštite naselja/područja Nerezi od visokih voda Rijeke Bregave u kojem Ministarstvo sufinancira 220 000 maraka, a preostali dio općina Čapljina, o sufinansiranju izrade glavnog projekta "Zaštita naselja/područja Nerezi od visokih voda rijeke Bregave" u kojem Ministarstvo sufinancira 35 000 maraka, a preostali dio općina Čapljina i o sufinanciranju izrade projektnog zadatka i idejnog rješenja s prijedlogom tehnologije "Prečistač za Čapljinski kanalizacijski sustav" gdje Ministarstvo sufinancira 45 000 maraka, a preostali dio općina Čapljina.

Također, s načelnikom općine Čitluk ministrica Pinjuh potpisat će ugovor o sufinanciranju izvođenja radova na projektu "Tlačni kanalizacijski kolektor od CP Međugorje do uređaja za prečišćavanje u Potpolju" II dionica gdje Ministarstvo sufinancira 300 000 maraka, a preostali dio općina Čitluk.

Ugovori iz vodoprivrede bit će uskoro potpisani i s načelnicima ostalih općina u HNŽ-u.

(Fena)

Vezani članci