FOTO  Vlada HNŽ: Uručene školske torbe i pribor za učenike iz socijalno ugroženih obitelji s područja grada Mostara

Vidi originalni članak
skrbi u Centru za socijalni rad grada Mostara uručili su školske torbe i pribor za učenike iz socijalno ugroženih obitelji s područja grada Mostara.

Zdravka Marić, ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar zahvalila je Vladi i Ministarstvu na donaciji, ističući kako će ona uvelike olakšati roditeljima početak školske godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djecu, roditelje i djelatnike Centra, u ime Ministarstva, pozdravio je ministar Opsenica ističući kako je ove godine u Proračunu HNŽ, kroz sektor socijalne skrbi, Ministarstvo osiguralo oko 9 milijuna KM za provedbu zakona, programa i projekata iz oblasti socijalne politike.

''Današnja podjela školskih torbi i pribora djeci iz socijalno ugroženih obitelji postaje redovita aktivnost Ministarstva, koju provodimo u cijeloj HNŽ u suradnji s centrima za socijalni rad. Centar za socijalni rad Mostar ove je godine iskazao potrebu za 360 školskih torbi i pribora i sa zadovoljstvom moram ustvrditi kako smo im osigurali traženu količinu, a tako ćemo činiti i u buduće", kazao je ministar Opsenica, ističući da je na području HNŽ uručeno 1000 kompleta školskih torbi i pribora, za čiju je nabavu iz Proračuna HNŽ ove godine izdvojeno 46.566,00 KM.

Govoreći o aktivnostima Ministarstva, ministar Opsenica je kazao kako je „izrađen Prednacrt Zakona o zaštiti obitelji s djecom i Prednacrt Zakona o posredovanju i socijalnom zbrinjavanju nezaposlenih osoba, kao i prijedlog Odluke o osnivanju odgojnog centra, koje će u sljedećem razdoblju biti upućene u daljnju proceduru''.

Predsjednik Herceg, zaželjevši djeci i roditeljima uspješan početak nove školske godine, u obraćanju nazočnima istaknuo je kako je Vlada poduzela niz aktivnosti kada je u pitanju obrazovanje.

''Najveći dio sredstava, odnosno oko 80 milijuna godišnje ide za Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa, od čega oko 42 milijuna za osnovno obrazovanje", kazao je predsjednik Herceg, ističući kako Vlada pokazuje posebnu senzibilnost za školovanje djece koja dolaze iz socijalno potrebitih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je, također, i na to kako je Vlada izdvojila 5,2 milijuna KM kreditnih sredstava za obnovu osnovnih škola u našoj županiji, te kako je na prošloj sjednici Vlade i Skupštine donesena Odluka kojom se u potpunosti preuzimaju troškovi prijevoza učenika u osnovnim školama.

Također, danas su Suad Balić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, Adnan Faladžić, ministar financija i ministar Opsenica, uručili školske torbe i pribor za učenike iz socijalno ugroženih obitelji s područja općine Konjic.

Vezani članci