FOTO  Vlada HNŽ: Uručene školske torbe i pribor za učenike iz socijalno ugroženih obitelji s područja grada Mostara

Nevenko Herceg, Vlada HNŽ
skrbi u Centru za socijalni rad grada Mostara uručili su školske torbe i pribor za učenike iz socijalno ugroženih obitelji s područja grada Mostara.

Zdravka Marić, ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar zahvalila je Vladi i Ministarstvu na donaciji, ističući kako će ona uvelike olakšati roditeljima početak školske godine.

Djecu, roditelje i djelatnike Centra, u ime Ministarstva, pozdravio je ministar Opsenica ističući kako je ove godine u Proračunu HNŽ, kroz sektor socijalne skrbi, Ministarstvo osiguralo oko 9 milijuna KM za provedbu zakona, programa i projekata iz oblasti socijalne politike.

''Današnja podjela školskih torbi i pribora djeci iz socijalno ugroženih obitelji postaje redovita aktivnost Ministarstva, koju provodimo u cijeloj HNŽ u suradnji s centrima za socijalni rad. Centar za socijalni rad Mostar ove je godine iskazao potrebu za 360 školskih torbi i pribora i sa zadovoljstvom moram ustvrditi kako smo im osigurali traženu količinu, a tako ćemo činiti i u buduće", kazao je ministar Opsenica, ističući da je na području HNŽ uručeno 1000 kompleta školskih torbi i pribora, za čiju je nabavu iz Proračuna HNŽ ove godine izdvojeno 46.566,00 KM.

Govoreći o aktivnostima Ministarstva, ministar Opsenica je kazao kako je „izrađen Prednacrt Zakona o zaštiti obitelji s djecom i Prednacrt Zakona o posredovanju i socijalnom zbrinjavanju nezaposlenih osoba, kao i prijedlog Odluke o osnivanju odgojnog centra, koje će u sljedećem razdoblju biti upućene u daljnju proceduru''.

Predsjednik Herceg, zaželjevši djeci i roditeljima uspješan početak nove školske godine, u obraćanju nazočnima istaknuo je kako je Vlada poduzela niz aktivnosti kada je u pitanju obrazovanje.

''Najveći dio sredstava, odnosno oko 80 milijuna godišnje ide za Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa, od čega oko 42 milijuna za osnovno obrazovanje", kazao je predsjednik Herceg, ističući kako Vlada pokazuje posebnu senzibilnost za školovanje djece koja dolaze iz socijalno potrebitih obitelji.

Podsjetio je, također, i na to kako je Vlada izdvojila 5,2 milijuna KM kreditnih sredstava za obnovu osnovnih škola u našoj županiji, te kako je na prošloj sjednici Vlade i Skupštine donesena Odluka kojom se u potpunosti preuzimaju troškovi prijevoza učenika u osnovnim školama.

Također, danas su Suad Balić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, Adnan Faladžić, ministar financija i ministar Opsenica, uručili školske torbe i pribor za učenike iz socijalno ugroženih obitelji s područja općine Konjic.