Uskoro početak radova na mostu Avenija – Sutina

Vidi originalni članak

...  je za Dnevni list direktor HP Investinga Hasan Pekušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova tvrtka je na tenderu Gradske uprave Mostara aplicirala za tri projekta. Radi se o završetku mosta, pristupne ceste iz pravca Sutine i pješačke pasarele u Zaliku. Sva tri projekta će prema ugovoru biti završena za 90 dana, piše dnevni-list.ba.

"Čekamo na potpisivanje ugovora za sva tri projekta. Mi smo od svih tvrtki koje su se prijavile na natječaj Gradske uprave bili najpovoljniji i zato smo dobili na natječaju", kazao je Pekušić.

Vrijednost projekta
Ukupna vrijednost sva tri projekta iznosi oko milijuna i 869 tisuća KM. Vrijednost projekta dovršetka izgradnje mosta iznosi 524 tisuće KM, pješačke pasarele 560 tisuća KM, a pristupne ceste 785 tisuća KM. "Očekujemo da ćemo uskoro krenuti s radovima", kazao je Pekušić.

Projekt završetka izgradnje mosta kasni zbog imovinsko-pravnog spora između Gradske uprave i jedne fizičke osobe koja nije htjela potpisati ugovor o dijelu zemljišta koji je u njezinom vlasništvu. "Proces se vodi na sarajevskom žalbenom sudu. Prema informacijama iz Gradske uprave, taj spor više ne predstavlja prepreku radovima", kazao je Pekušić.

Sredstva za izgradnju
Vlada FBiH je u rujnu prošle godine odobrila preusmjeravanje 261.400,32 marke za izgradnju mosta Avenija - Sutina. Riječ je o sredstvima naplaćenim izdavanjem GSM licence za 2010. i 2011. godinu. Ova odluka nema utjecaja na proračun Federacije BiH budući da su sredstva prikupljena izdavanjem GSM licence isključivo namjenska, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, premijer Federacije Nermin Nikšić je u mjesecu svibnju za Dnevni list izjavio da je u 2013.godini osigurano 1,300.000 maraka za izgradnju mosta i renoviranje Fejićeve ulice, a u ovoj godini je izdvojeno dodatnih 800.000 maraka za izgradnju prometnice u Sjevernom logoru.

Prema projektu, duljina mosta iznosi oko 120 metara, s četiri prometna traka, nogostupom za pješake kao i osiguranim priključkom na buduću autocestu.

Vezani članci