Uskoro početak radova na mostu Avenija – Sutina

most avenija sutina

...  je za Dnevni list direktor HP Investinga Hasan Pekušić.

Ova tvrtka je na tenderu Gradske uprave Mostara aplicirala za tri projekta. Radi se o završetku mosta, pristupne ceste iz pravca Sutine i pješačke pasarele u Zaliku. Sva tri projekta će prema ugovoru biti završena za 90 dana, piše dnevni-list.ba.

"Čekamo na potpisivanje ugovora za sva tri projekta. Mi smo od svih tvrtki koje su se prijavile na natječaj Gradske uprave bili najpovoljniji i zato smo dobili na natječaju", kazao je Pekušić.

Vrijednost projekta
Ukupna vrijednost sva tri projekta iznosi oko milijuna i 869 tisuća KM. Vrijednost projekta dovršetka izgradnje mosta iznosi 524 tisuće KM, pješačke pasarele 560 tisuća KM, a pristupne ceste 785 tisuća KM. "Očekujemo da ćemo uskoro krenuti s radovima", kazao je Pekušić.

Projekt završetka izgradnje mosta kasni zbog imovinsko-pravnog spora između Gradske uprave i jedne fizičke osobe koja nije htjela potpisati ugovor o dijelu zemljišta koji je u njezinom vlasništvu. "Proces se vodi na sarajevskom žalbenom sudu. Prema informacijama iz Gradske uprave, taj spor više ne predstavlja prepreku radovima", kazao je Pekušić.

Sredstva za izgradnju
Vlada FBiH je u rujnu prošle godine odobrila preusmjeravanje 261.400,32 marke za izgradnju mosta Avenija - Sutina. Riječ je o sredstvima naplaćenim izdavanjem GSM licence za 2010. i 2011. godinu. Ova odluka nema utjecaja na proračun Federacije BiH budući da su sredstva prikupljena izdavanjem GSM licence isključivo namjenska, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Podsjetimo, premijer Federacije Nermin Nikšić je u mjesecu svibnju za Dnevni list izjavio da je u 2013.godini osigurano 1,300.000 maraka za izgradnju mosta i renoviranje Fejićeve ulice, a u ovoj godini je izdvojeno dodatnih 800.000 maraka za izgradnju prometnice u Sjevernom logoru.

Prema projektu, duljina mosta iznosi oko 120 metara, s četiri prometna traka, nogostupom za pješake kao i osiguranim priključkom na buduću autocestu.