U Mostaru će se graditi tri nova kružna toka

Vidi originalni članak

Prometni čepovi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Salema Bubala, direktora Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara, na ovaj način se rješavaju prometni čepovi i smanjuju su gužve, a svi projekti izgradnje su u skladu s važećim planskim dokumentima, piše Dnevni avaz.

- U izradi ključnih planskih dokumenata uvršteni su i kružni tokovi koji se, evo, realiziraju na terenu, naravno, u skladu s financijskim i drugim mogućnostima. Kružni tokovi su se pokazali kao idealno rješenje i ovi što su izgrađeni nisu posljednji - otkrio je Bubalo.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu je planirana izgradnja kružnih tokova kod zgrade „Vodovoda", odnosno ulaska u Kampus Univerziteta „Džemal Bijedić", kao i u Zaliku i na Carini, gdje će raskrižja sa semaforima otići u povijest.

- Do sada su se svi izgrađeni kružni tokovi pokazali kao prava opcija, pogotovo onaj u Zaliku, koji ima spojnicu s novoizgrađenim mostom Avenija - Sutina - rekao je Bubalo.

Smrtne posljedice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što gradske vlasti kružnim tokovima gase prometna žarišta, pozdravlja i struka. Kako je rekao Ramiz Tiro, vještak prometne struke, pokazalo se da semafori na brojnim raskrižjima nisu kvalitetno rješenje. S druge strane, naveo je, postoje brojne točke s velikim postotkom prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama.

Najsigurnije rješenje

- Upravo izgradnja kružnog toka povećava sigurnost prometa. Dakle, kružni tok je jedno od najsigurnijih rješenja, posebno na onim mjestima odnosno raskrižjima gdje su evidentne gužve. I gdje se to može tehnički izvesti - kazao nam je Tiro.

Vezani članci