FOTO  Turisti preplavili Mostar

Vidi originalni članak
...destinacija diljem svijeta svaki dan pristižu u stari dio grada Mostara, čija je najveća atrakcija Stari most. Da je Mostar jedan od najposjećenijih i najatraktivnijih gradova u BiH, dokazuje činjenica da već od ranih jutarnjih sati strani gosti preplavljuju Kujundžiluk i simbol grada Mostara Stari most.

Tijekom jučerašnje šetnje hercegovačkim turističkim biserom neki od posjetitelja su s novinarima Dnevnog lista podijelili svoja iskustva i dojmove o gradu na Neretvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojmovi o Mostaru

"Mostar je divan grad. Dojmovi su odlični. Prvi put sam ovdje i već sam se zaljubio u ljepote ovog mjesta. Stari most je nešto najljepše što sam vidio u ovom gradu". Tako je svoj dvodnevni boravak u Mostaru opisao gost iz Francuske, Ganea James, te dodao kako će iduće godine opet posjetiti grad na Neretvi. James je samo jedan od mnogih turista koji proteklih dana u enormnom broju pristižu u Mostar.

Sličan komentar smo dobili i od Jasne Vikić koja živi u Las Vegasu, ali je došla u posjet svom rodnom gradu. Ona je kazala kako se prelijepo osjeća u gradu u kojem je odrasla, zasnovala obitelj i imala lijep život.

"Nažalost, ratna događanja tijekom '90-ih godina su učinila svoje i od tada živim u Las Vegasu. U Mostar rado dolazim svake godine. Posjet Starom mostu je neizostavan i svake godine pravim iste fotografije, jer čeznem za Mostarom i želim se bar preko fotografija prisjetiti lijepih trenutaka provedenih ovdje", kazala je Vikić.

Ljepotama Mostara je očarana i turistkinja iz Španjolske, Ana Diaz, koja je u posjet Mostaru došla prvi put. "Žao mi je što u Mostaru ne mogu ostati duže. Ovdje ima toliko toga zanimljivoga i pored znamenitog mosta koji me ostavio bez daha. Iduće godine dolazim na više dana, jer želim svaki dio ovoga grada obići", prokomentirala je Diaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Kazić, jedan od skakača u vodu sa Starog mosta i višegodišnji pobjednik tradicionalnih skokova sa Starog mosta te član Kluba skakača u vodu, kazao je kako je klub zadovoljan posjetom stranih državljana. "Sve veći broj turista iz cijelog svijeta iz godine u godinu dolazi u posjet staroj jezgri grada Mostara. Vrlo često im upriličimo skokove sa Staroga mosta kojima budu oduševljeni", naveo je Kazić.

Zadovoljstvo turističke zajednice

U razgovoru za Dnevni list direktor Turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić kazao je kako su turistički djelatnici u Mostaru zadovoljni jer turista ove godine ima znatno više nego u istom razdoblju prošle godine.

"Očekivanja za ovu turističku sezonu su da će Mostar brojiti više posjeta nego prethodnih godina. Ovo nisu samo moja očekivanja nego i djelatnika hotelijerstva i turizma. No, pitanje je hoće li se ostvariti", istaknuo je Krešić.

Vezani članci