Plaća nema, o problemima Aluminija tek za sedam dana

Vidi originalni članak

Situacija u kombinatu je i dalje složena, no s obzirom kakvu preživljavaju cijela država i regija, nemaju snage govoriti o svojim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro rješenje

Samir Anić, predsjednik Udruženja malih dioničara Aluminijaš, kazao je za Dnevni list kako je cijela priča o dokapitalizaciji Aluminija, deblokadi računa i problemima odgođena zbog poplava koje su pogodile državu.
-Neumjesno je da pričamo o našim problemima u situaciji kada ljudi ginu i gube sve što su godinama stvarali. Sačekat ćemo da se situacija smiri i za sedam do deset dana će se ponovno aktivirati priča o Aluminiju, kazao je Anić. Podsjetimo kako je prošli petak istekao rok do kada je privremena uprava Aluminija trebala napraviti plan izlaska iz krize i dokapitalizacije, a to je bio rok i da sve zainteresirane strane dostave ponude u kojoj mjeri i s koliko novca su spremne sudjelovati u dokapitalizaciji kombinata.

Brojne ponude

Zadnja informacija govorila je o tome kako se neke vodeće svjetske tvrtke natječu u ponudama za Aluminij nudeći povoljniju glinicu i električnu energiju. Također, zainteresirani su za ulazak u Aluminij i najveći kooperanti kombinata. Iako su poplave poremetile život u cijeloj državi, radnici smatraju kako se pod hitno mora početi raditi na sanaciji problema u Aluminiju jer se isti svakodnevno gomilaju, računi su blokirani, a radnici više nemaju snage čekati.

Vezani članci