Ništa nisu znali, nisu vidjeli niti čuli: Sindikati šokirani visinom plaća bivše Uprave Aluminija

Vidi originalni članak
... medijskim natpisima u kojima su objavljene visine plaća bivše Uprave Aluminija d.d. Mostar, što su iskazali i u priopćenju za javnost. - Svoju nestručnost i nekompetentnost nagrađivali su enormnim plaćama kao da se radi o najuspješnijim menadžerima. Dok je ta uprava sebe enormno nagrađivala, nad radnicima je vršila samovolju i mobbing. Radnici koji su ukazivali na samovolju bivše Uprave protuzakonito su izbacivani s posla, navodi se u priopćenju.

Dalje se dodaje kako je šikaniranje vršeno čak i na invalidima rada kojima je skraćeno radno vrijeme na četiri sata čime su im prepolovljeni osobni dohodci. Time je bivša Uprava nanijela ogromnu štetu ugledu tvrtke i samoj atmosferi unutar poduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Nadzorni odbor kao organ nadgledanja bio je dužan ukazivati na sve nepravilnosti i nezakonitosti Uprave na čelu s Ivom Bradvicom, ali je očito kako je bivši saziv Nadzornog odbora bio suučesnik nečasnim radnjama i rušenju ugleda Aluminija d.d. Mostar. Sramotno je da je za ove stvari znala većina bivšega Predsjedništva sindikata i da su unatoč svemu davali potporu bivšoj Upravi poduzeća.

U novoizabranom vodstvu Sindikata NSZ Aluminija d.d. Mostar smo zapanjeni izjavom Premijera Federacije koji je poistovjetio bivšu Upravu s radnicima. Poručujemo Premijeru da ne može prati ruke od stanja u Aluminiju, pogotovu što se tiče cijene električne energije, ako znamo da su obje Elektroprivrede u vlasništvu Federacije, navodi se u priopćenju za javnost Predsjedništva sindikata, prenosi Bljesak.info.

Na kraju dodaju kako su visoka cijena struje i nestručnost bivše Uprave i Nadzornoga odbora glavni krivci za stanje u kojem se nalazi Aluminijski d. d. Mostar. Novi saziv sindikata pozvao je Premijera na sastanak na kojem bi mu ukazali na probleme s kojima se radnici ovoga poduzeća susreću .

Bivši direktor Aluminija Ivo Bradvica u je travnju imao neto plaću od 20.036 KM. Bradvičina primanja u ožujku su iznosila 13.418 KM, a u svibnju 13.419 KM. Ništa lošije nisu prošli ni ostali direktori. U ožujku je Mladen Galić imao plaću od 9.423 KM, Željko Boras 9.091 KM, Marinko Ivanović 6534 KM, Ante Rezić 6.022, Bruno Čale 5.927 i Josip Đogić 5.741 KM. U tom razdoblju Aluminij je na mjesečnoj razini bilježio gubitke od oko 10 milijuna maraka, dok gubitak sad iznosi preko 60 milijuna maraka - prenose Agencije.

Vezani članci