Mostar: Što mladi rade?

Vidi originalni članak

Možda će mnogi reći da ne rade mnogo, pored svojih školskih i fakultetskih ili poslovnih obaveza, ali postoji četa mladih koja svojim radom dodatno uljepšava život ovog grada i daje jednu veću dimenziju našem društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće mladih grada Mostara, osnovano 2010., svojim radom i omladinskom politikom ispunjava svoj zadani cilj podizanja života mladih na veću razinu, sve u skladu sa Zakonom o mladima FBiH. VMGM je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija koja je osnovana na inicijativu Grada Mostara. Sačinjena je od udruga članica: Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Unija studenata Univerziteta Džemal Bijedić, Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara, Sportski savez Grada Mostara, OKC Abrašević, ELSA Mostar, AIESEC Mostar i Centar za psihološku pomoć - Sensus.
Članovi su podijeljeni u četiri radna tijela:

1. Radno tijelo za kulturu,, obrazovanje i volonterizam
2. Radno tijelo za suradnju s vlastima i NVO
3. Radno tijelo za ekonomiju, turizam i socijalnu zaštitu
4. Radno tijelo za sport i ekologiju

Vijeće mladih grada Mostara je dosad realiziralo mnoštvo projekata, od kojih se posebno mogu istaknuti: IZBORI se za Mostar, StreetArt Festival, FIBA Streetball, Simulacija gradskog vijeća Grada Mostara, One Billion Rising.

Vijeće mladih grada Mostara trenutno otvara aplikacije za sve zainteresirane mlade ljude s idejama, voljom za volontiranjem i slobodnim vremenom da postanu vanjski suradnici kroz Radna tijela. Možete pristupiti aplikaciji preko sljedećeg linka
Za više informacija o radu Vijeća mladih Grada Mostara moguće se raspitati u uredu VMGM u Ulici fra Ambre Miletića 30, u radnom vremenu od 9 do 13 sati svaki petak. Postoji i službena Internet stranica vmgm.ba.

Vezani članci