FOTO/VIDEO  Mostar: Otvorena izložba Adina Hebiba

Vidi originalni članak

Izložbu čini izbor iz autorova dva ciklusa i to "Most" i "Bog ne daje križ onomu tko ga ne može nositi", a autor u svom rodnom Mostaru izlaže nakon punih 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slikar Adin Hebib jedno je od najzvučnijih imena bh. slikarstva današnjice, ekspresionist čija djela krase prestižne svjetske galerije, kao i domove nekih od najutjecajnijih državnika Europe, Azije i Amerike.

"Edo Murtić mi je rekao, a mislim da je sto posto u pravu, kako je poslije 60. godine umjetnik sazreo, kako tada ima snage i hrabrosti likovno i intelektualno napraviti ono što hoće. Mislim da sam u toj etapi i zato se izdižem iz prljavštine koja nas okružuje od rata na ovamo, iz prljavštine koja nam zatvara galerije i muzeje, koja banalizira umjetnost. Zato me i toliko raduje, ali i straši, ovaj povratak Mostaru, mojim ljudima, mojemu Mostu, mojemu životnom križu", izjavio je Hebib.

Akademik Josip Muselimović ocijenio je ovu izložbu velikim kulturnim događajem u gradu Mostaru, a riječi dobrodošlice uputio je i direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Aluminija Darko Juka, napomenuvši kako je iznimna čast jer je autor za izložbeni prostor odabrao Galeriju Aluminij.

Adin Hebib rođen je 1955. u Mostaru. Školovao se u Mostaru i u Beogradu (Srbija), a izobrazbu završio u Parizu (Francuska), u klasi prof. Borisa Cikalovskoga, kod kojega je specijalizirao ekspresionizam.

Dobitnikom je niza međunarodnih nagrada, s gotovo 50 priređenih samostalnih i na desetke skupnih izložbi diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored slika, u Aluminijevoj je galeriji Mostarcima predstavljen i unikatni nakit Hebibove kćerke Mie, koji inače dizajnira u New Yorku (SAD), a koji je krasio i naslovnicu Voguea.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Vezani članci