Mostar: Obnova još tri školske zgrade u HNŽ

Vidi originalni članak
...savjetnika federalnog ministra prostornog uređenja, danas su s predstavnicima poduzeća ''Promark'' &Alfatherm Mostar, potpisani ugovori kojima započinje implementiranje mjera energetske učinkovitosti i obnova JU ''VI osnovna škola'', O. Š. ''Ivana Gundulića'' i O. Š. ''Antuna Branka Šimića'' u Mostaru.

''Projekt energetske učinkovitosti u koji se ulaže više od 10 milijuna KM, kroz koji je do sada izgrađeno i obnovljeno više od 20 školskih zgrada, športskih dvorana, zdravstvenih i drugih objekata, jedan je od najbitnijih projekata na koji se Vlada odlučila procijenivši kako je to najučinkovitiji i najisplativiji način na koji može poboljšati uvjete u javnim institucijama u području obrazovanja, zdravstva, ali i ostvariti energetske i ekonomske uštede. Naime, uz istu ili poboljšanu kvalitetu energetskih usluga u ovim objektima trošit će se znatno manje javnih sredstava", kazao je predsjednik Herceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasivši kako školu ne čine četvorni metri ni zidovi, već kvalitetni nastavni sadržaji, način prenošenja i usvajanja znanja, predsjednik Herceg podsjetio je i ovom prigodom kako samo zadovoljan prosvjetni djelatnik može dati maksimum u odgojno-obrazovnom procesu.

„Stoga, Vlada čini značajne napore i na poboljšanju materijalnog i statusnog položaja učitelja, nastavnika i profesora. Najbolje to dokazuje zbrinjavanje tehnološkog viška i usvajanje organizacijskih shema, prijam 130 djelatnika u stalni radni odnos, isplata sudskih presuda od ranije, kao i potpisani kolektivni ugovori za osnovno i srednje obrazovanje", istaknuo je predsjednik Herceg.

Predstavnici Federalnog ministarstva naglasili su višestruke prednosti Projekata energetske učinkovitosti usmjerenih na unapređenje uvjeta boravka u javnim objektima i značajnim uštedama u troškovima energije.

Na potpisivanju ugovora bile su nazočne i ravnateljice JU ''VI osnovna škola'', O. Š. ''Ivana Gundulića'' i O. Š. ''Antuna Branka Šimića'' u Mostaru: Merima Šuta, Marija Jurčić i Snježana Brkić.

Vezani članci