Gradska uprava počinje raditi u alternativnim prostorijama

Vidi originalni članak

Ovo je za Dnevni list potvrdio glasnogovornik Gradske uprave Grada Mostara Miroslav Landeka, a po njegovim riječima, već danas bit će poznate nove lokacije odjela Gradske uprave Mostara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alternativni smještaj 

Iako su tražeći način za osposobljavanje alternativnih prostorija jučer u Gradskoj upravi Mostar vođeni razgovori tijekom cijeloga dana, o detaljima Landeka nije ništa htio govoriti. 

-Sutra (danas) u 10 sati održat će se kolegij, a nakon toga će javnost biti obaviještena o svim detaljima i lokacijama na kojima se će nalaziti odjeli Gradske uprave, kazao je Landeka.

Time će, nedvojbeno, kamen sa srca pasti svim građanima, ali i zaposlenicima Gradske uprave Grada Mostara koji su poslani na neplaćeni godišnji odmor nakon što je institucija u kojoj rade zapaljena tijekom prošlotjednih prosvjeda u Mostaru.
Nerad Gradske uprave zabrinuo je sve građane, ali i radnike koji su bez obzira na sve dolazili redovito pred spaljenu zgradu i bilježili svoje dolaske tražeći da budu premješteni na neku drugu lokaciju koja je u vlasništvu Grada da bi nastavili s radom i zarađivanjem svojih plaća.

Vatrena stihija unijela je nemir u sve građane i strah da će ostati bez arhive i sve značajne dokumentacije, što bi stvorilo nemoguću konfuziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sačuvana dokumentacija

Najveći strah vladao je zbog arhive matičnog ureda. No, kako je već ranije kazao načelnik Službe za organizaciju i personal Grada Mostara Predrag Šupljeglav, dokumentacija nije uništena i matični ured će sa svojim radom nastaviti te građani ne trebaju strahovati za svoje podatke. Sudeći prema ogromnim materijalnim štetama koje su nanesene ovom paljevinom Gradu Mostaru i kad se uzme u obzir teško financijsko stanje grada na Neretvi, obnova zgrada je na dugom štapu, zbog čega će nedvojbeno rad gradskih čelnika potrajati u alternativnom smještaju do nekih boljih vremena.

Vezani članci