Gradska uprava počinje raditi u alternativnim prostorijama

Neredi u Mostaru, Neredi u Mostaru, Mostar, Gradska uprava Mostara, radnici, Gradska uprava Mostara, Neredi u Mostaru, Gradska uprava Mostara, spaljeni objekti, Neredi u Mostaru

Ovo je za Dnevni list potvrdio glasnogovornik Gradske uprave Grada Mostara Miroslav Landeka, a po njegovim riječima, već danas bit će poznate nove lokacije odjela Gradske uprave Mostara. 

Alternativni smještaj 

Iako su tražeći način za osposobljavanje alternativnih prostorija jučer u Gradskoj upravi Mostar vođeni razgovori tijekom cijeloga dana, o detaljima Landeka nije ništa htio govoriti. 

-Sutra (danas) u 10 sati održat će se kolegij, a nakon toga će javnost biti obaviještena o svim detaljima i lokacijama na kojima se će nalaziti odjeli Gradske uprave, kazao je Landeka.

Time će, nedvojbeno, kamen sa srca pasti svim građanima, ali i zaposlenicima Gradske uprave Grada Mostara koji su poslani na neplaćeni godišnji odmor nakon što je institucija u kojoj rade zapaljena tijekom prošlotjednih prosvjeda u Mostaru.
Nerad Gradske uprave zabrinuo je sve građane, ali i radnike koji su bez obzira na sve dolazili redovito pred spaljenu zgradu i bilježili svoje dolaske tražeći da budu premješteni na neku drugu lokaciju koja je u vlasništvu Grada da bi nastavili s radom i zarađivanjem svojih plaća.

Vatrena stihija unijela je nemir u sve građane i strah da će ostati bez arhive i sve značajne dokumentacije, što bi stvorilo nemoguću konfuziju.

Sačuvana dokumentacija

Najveći strah vladao je zbog arhive matičnog ureda. No, kako je već ranije kazao načelnik Službe za organizaciju i personal Grada Mostara Predrag Šupljeglav, dokumentacija nije uništena i matični ured će sa svojim radom nastaviti te građani ne trebaju strahovati za svoje podatke. Sudeći prema ogromnim materijalnim štetama koje su nanesene ovom paljevinom Gradu Mostaru i kad se uzme u obzir teško financijsko stanje grada na Neretvi, obnova zgrada je na dugom štapu, zbog čega će nedvojbeno rad gradskih čelnika potrajati u alternativnom smještaju do nekih boljih vremena.