Više od 20 tisuća hodočasnika bilo je prisutno ukazanju Gospe međugorskoj vidjelici Mirjani

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Samo oni koji su u ranim jutarnjim satima krenuli na to mjesto, mogli su na kamenitom terenu u podnožju Brda ukazanja zauzeti najbolje mjesto kako bi vidjeli Mirjanu i čuli njenu molitvu.

Uz tihu molitvu i zvuke gitare, dočekali su njezin dolazak oko 9 sati. Uz povike i fotografiranje, mnogi su je pokušavali dodirnuti dok su joj članovi Udruge Kraljica mira pomagali da se probije kroz masu. U trenutku kada je utihnula pjesma i glazba gitara, znalo se da je vidjelica stigla pod Plavi križ i Gospin kip okićen mnoštvom krunica.

Ukazanje je trajalo sedam minuta, Mirjana je molila s krunicom na ruci i u jednom trenutku niz lice joj je potekla suza. Gospa je i jučer svojoj djeci dala poruku koja glasi: "Draga djeco, Bog Otac me šalje da vam pokažem put spasenja, jer On vas, djeco moja, želi spasiti, a ne osuditi. Zato vas ja kao majka okupljam oko sebe, jer vam želim svojom majčinskom ljubavlju pomoći da se oslobodite prljavštine prošlosti i počnete živjeti iznova i drukčije. Pozivam vas da uskrsnete u mome Sinu. Uz ispovijed grijeha, odrecite se svega onoga što vas je udaljavalo od moga sina i činilo vaš život praznim i neuspješnim. Recite srcem ‘da' Ocu i pođite na put spasenja na koji vas zove po Duhu Svetom. Hvala vam. Posebno molim za pastire da im Bog pomogne biti uz vas punim srcem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirjana ima i ukazanje svakog drugog u mjesecu, kada s Gospom moli za one koji još nisu upoznali ljubav Božju, odnosno za nevjernike jer Gospa vjeruje da "još" ima nade da nešto učinimo za njih. Ukazanja koja ima svakog drugoga u mjesecu sada su kod Plavog križa u mjestu Bijakovići. Nakon ukazanja vidjelica se zaputila kroz masu hodočasnika do svoje kuće, zaustavljajući se i razgovarajući s hodočasnicima, posebno s osobama u invalidskim kolicima i majkama s djecom.

Neprekinuta kolona vjernika krenula je nakon ukazanja prema središtu Međugorja, kada pred crkvom nema niti jednog taksista, onda znate da se nešto veliko događa u svetištu, rekao je jedan od djelatnika restorana u blizini crkve.

Probijanje kroz masu

Oko tri kilometra duga cesta koja vodi od svetišta do Brda ukazanja doslovce je bila zakrčena, uporni, a ujedno nemoćni taksisti pokušavali su se probijati kroz masu hodočasnika, ali neuspješno, na desetke buseva i malih vozila iz kojih su se prodavali suveniri zakrčili su prometnicu u blizini Plavog križa. Taksisti koji godinama upozoravaju na te teškoće i ovaj put su bili u pravu, za nekih 5 do 10 minuta kad bi se bolje organizirali posjeti ukazanjima, jučer je nekima trebalo i po pola sata za samo jednu turu.

Zato je i parking ispred crkve bio prazan, većina je zaglavila u masi hodočasnika. Budući da se ove godine obilježava trideseta godišnjica ukazanja u Međugorju, tisuće hodočasnika su već najavile svoj dolazak. Budući da se radi o jubilarnoj godišnjici, tih dana Međugorje će postati regionalno, ali i svjetsko središte u koji će se sliti vjernici iz svih dijelova svijeta, od daleke Australije, Amerike, pa do susjednih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Grizelj / Večernji List

Vezani članci