Papi Franji Međugorje je u srcu

Vidi originalni članak
Budite poslušni mons. Hoseru!, riječi su pape Franje koje je dva puta prošaptao na uho međugorskom župniku fra Marinku Šakoti prilikom njihova susreta na nedavnoj audijenciji u Vatikanu, prenosi Medjugorje-info.com.

U najnovijem "Glasniku mira" sam fra Marinko Šakota opisuje svoj susret s Papom prilikom Međunarodnog kongresa upravitelja i suradnika svjetskih svetišta koji se održavao u Vatikanu od 27. do 29. studenog 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kongres je organiziralo Pontifikalno vijeće za promociju nove evangelizacije pod vodstvom mons. Rina Fisichelle. Šestotinjak sudionika Kongresa razmatralo je temu: "Svetište - otvorena vrata za novu evangelizaciju!"

Na kraju kongresa, u četvrtak 29. studenog bilo je predviđeno da se i sam papa Franjo obrati sudionicima. Ne poštujući protokol, osim općenitog obraćanja, papa Franjo se poželio i rukovati sa svakim sudionikom.

Tako je i međugorski župnik imao priliku Papi osobno pružiti ruku i pokloniti mu krunicu izrađenu od hercegovačke drače.

Papa Franjo mu je poručio: Budite poslušni mons. Hoseru!, a razmišljajući o tim riječima fra Marinko zaključuje: U spomenutim Papinim riječima iščitavao sam i veliko povjerenje koje papa Franjo ima u nadbiskupa Henryka Hosera. Kao da nam je htio reći: Slušajući mons. Hosera, slušate mene, slušate Crkvu. Suprotno tome: Ako niste poslušni mons. Hoseru, niste poslušni meni, niste poslušni Crkvi! U nekoliko riječi koje mi je rekao, osjetio sam da je papi Franji Međugorje u srcu, da mu je jako stalo do Međugorja i da mu je želja da svi ozbiljno odgovorimo zadaći koja nam je povjerena. U Papinim riječima osjetio sam ohrabrenje, ali i veliku odgovornost koju svi nosimo za Međugorje.

Vezani članci