Međugorje proslavlja 38. obljetnicu Gospinih ukazanja, očekuje se tisuće vjernika: Evo kada su svete mise

Vidi originalni članak
Za program obilježavanja godišnjice i doček hodočasnika sve je spremno.

Kako bi sve prošlo kako treba i da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira, pobrinut će se i policija. Poručili su kako će raditi pojačano na kontroli prometa, kako će biti pojačan broj policijskih službenika u općini Čitluk i Međugorju te kako će naglasak biti stavljen na suzbijanje prosjačenja i džeparenja tijekom trajanja programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak 25. lipnja je 38. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Svete mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi bit će od ranog jutra, u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati. Mogućnost za svetu ispovijed vjernici će imati od 5 sati ujutro. U 22 sata počinje redovito mjesečno cjelonoćno euharistijsko klanjanje. Presveti oltarski sakrament će biti izložen u crkvi do 7 sati ujutro.

Mnogobrojni svećenici iz domovine i inozemstva tijekom oba dana će u dvorištu crkve ispovijedati na svim svjetskim jezicima.

Očekuje se kako će samo u ova dva dana međugorsko svetište pohoditi više desetaka tisuća domaćih i inozemnih hodočasnika.

Inače, marijansko svetište Kraljice Mira u Međugorju jedinstven je fenomen u svijetu, koji je do sada privukao više od četrdeset i pet milijuna hodočasnika. Ova obljetnica će svakako biti posebna jer je po prvi puta za vrijeme Obljetnice ovdje u Međugorju apostolski vizitator za Medjugorje mons. Henty Hoser, a odnedavno su s dozvolom organiziranja Hodočašća, i sve prisutniji predstavnici službene Crkve i medija, piše Medjugorje-info.com.

Prvi vjesnici koji su posvjedočili Gospinu nazočnost u župi Međugorje su međugorski vidioci. Prema svjedočanstvu šestero mladih župljana, od 24. lipnja 1981. godine u župi Međugorje svakodnevno se ukazuje Blažena Djevica Marija. Toga dana vidioci su se uplašili Gospine pojave i pobjegli. Sljedećeg dana, 25. lipnja, odazvali su se Gospinu pozivu i otišli na Brdo ukazanja. Stoga se taj dan slavi kao središnji dan obilježavanja godišnjice Gospina ukazanja. Gospa se tada predstavila kao Kraljica Mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(www.jabuka.tv)

Vezani članci