VIDEO  Ivan Dragičević: Gospa mi je rekla da ne traži uvijek one najbolje

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Na jednom ukazanju bio sam s njom sam i tada sam je pitao: 'Majko zašto baš ja, zašto si baš mene izabrala?' Ona se nasmijala tako slatko i kazala: 'Drago dijete, znaš, ja uvijek ne tražim najbolje', ispričao je vidjelac.

1981. je imao 16 godina. Prisjetio se dana kada su tri djevojke njega i prijatelja pozvale da vidi čudo. 'Kada smo došli do njih Vicka se okrenula prema brdu i rukom pokazala - pogledajte gore. Ja sam tri puta pogledao i vidio sam prelijepi Gospin lik. Moj pogled nije trajao više od 5 do 10 sekundi. Čim sam to vidio odmah sam pobjegao kući. Mislim da me nitko nije mogao stići', ispričao je g. Dragičević kako je sve počelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je, kaže, noć straha i pitanja. A sutradan su se ponovno vratili na isto mjesto. 'Spontano, polako smo se penjali na brdo zajedno s ljudima i prije nego smo došli do tog mjesta, možda 20 metara, Gospa nas je već čekala držeći malog Isusa u naručju. Lebdila je na oblaku s krunom od zvijezda, nasmijana i mahala nam da priđemo bliže. Ja taj dan nikada neću zaboraviti u svom životu. U tom trenutku ja sam mislio opet pobjeći, ali nešto je bilo jače od mene'.

Gospa je na njih položila ruke i rekla prve riječi. 'Draga djeco, ja sam s vama, ja sam vaša majka. Ne bojte se ničega, ja ću vas zaštititi, ja ću vam pomoći, ja ću vas voditi'.

Život mu se potpuno promijenio, '80.-e nisu, kaže, bile lagane godine u bivšoj državi.'Bilo je trenutaka kad su mnoge komisije dolazile. Mnoge smo stvari ponavljali i po nekoliko puta, međutim željeli smo izaći u susret, zato što je to Crkva želila'.

I sada je spreman na zahtjeve Vatikana, no o tome puno ne govori.'Najveći znak ukazanja za mene jest jedna duhovna obnova danas svijeta i čovječanstva. I to je ono najbitnije, da su se ljudi vratili Bogu'.

A potvrdio je to i dolazak 100.000 vjernika iz cijelog svijeta. Istraga vatikanske komisije sigurno će potrajati, no međugorsko čudo već je priznato u srcima tih vjernika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevnik.hr

Vezani članci