Jablaničko jezero još se ne puni, inspektori ponovo izlaze na teren

Vidi originalni članak
... a zbog nedostatka vode te složenosti i kompleksnosti situacije nastale pražnjenjem Jablaničkog jezera, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) još nisu izvršili potpuni nadzor, Dnevni avaz.

Potvrđeno nam je to jučer iz FUZIP-a, gdje su naveli da će se aktivnosti u vezi s ovim raditi i naredni tjedan, kao i da će, nakon sačinjavanja kompletnog izvješća o inspekcijskom nadzoru, javnost o svemu biti obaviještena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjestu događaja iz FUZIP-a je bio vodovodni inspektor, koji je u informaciji naveo da je "Elektroprivreda BiH" postupala u skladu sa zakonom, dok poljoprivredni, veterinarski i inspektori za zaštitu okoliša nastavljaju svoje aktivnosti.

Zajedno s njima bili su i poljoprivredni inspektori pri resornom ministarstvu Hercegovačko-neretvanske županije, koji će, kako nam je jučer rečeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ, sačiniti službenu zabilješku i ona će biti dio konačnog izvješća FUZIP-a.

S druge strane, u Organizaciji sportskih ribolovaca Konjic jučer su nam kazali da već pet dana čekaju informaciju iz Ministarstva poljoprivrede FBiH, od kojih su zatražili izjašnjavanje o cjelokupnoj situaciji.

- Odgovorno tvrdimo da će se šteta znati kada se jezero pojavi. Jer, pitanje je koliko je ribe uginulo, odnosno koliko je završilo u turbinama i mrežama nizvodno te šta se desilo sa mlađi. Na ta pitanja čekamo odgovore - kazao nam je sekretar OSR Mirsad Trešnjo.

Osvrnuvši se na informacije koje su plasirane o tome da se Jablaničko jezero puni, Trešnjo je kazao da je riječ o dijelu akumulacije koja je na području Jablanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neovisni stručnjaci

Iz Organizacije sportskih ribolovaca Konjic ponovili su da će zatražiti neovisan stručni nadzor. Smatraju da bi, uz tim Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF), koji je angažiran od EPBiH, svoj nalaz trebali sačiniti i neovisni stručnjaci.

Vezani članci