Mostar: Zlatko Humo optužen za izazivanje opće opasnosti

Vidi originalni članak

... završena je istraga protiv Zlatka Hume (24) iz Mostara, djelatnika Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), inače sina bivšeg šefa AID-a u Hercegovini i županijskog ministra Esada Hume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Večernji list BiH, Humo mlađi je optužen za kazneno djelo izazivanja opće opasnosti.

Podsjećamo, 20. Studenog prošle godine, oko 17 sati, u tunelu Salakovac ispred automobila prvog čovjeka Oružanih snaga BiH, bačena je nepoznata eksplozivna naprava. Kasnije se utvrdilo da je riječ o topovskom udaru, a Humo je priznao djelo, ali je rekao kak se nije radilo o napadu te da nije znao da se iza njega i njegovih prijatelja vozi general Jeleč.

U iskazu je, tvrdi Večernjak, rekao kako je riječ o slučajnosti te da je napravu uzeo od suputnika, inače vatrenog navijača, te da je samo htio izazvati zvučni efekt, što se i dogodilo 17 metara prije izlaska iz tunela, a nikako ugroziti bilo čiji život i da je u pitanju bila obična šala.

Podsjećamo, čelnik OSA-e Osman Mehmedagić, je odmah nakon incidenta rekao kako je već pokrenut stegovni postupak protiv Hume, a odmah po priznanju djela tužiteljica Maja Čišić izjavila je kako se cijeli tretira kao izazivanje opće opasnosti.

"(Humo) nije imao namjeru izvršiti atentat na generala i ugroziti njegov život, no naravno da ga je ugrozio", kazala je tada tužiteljica ističući kako je riječ o iznimno opasnom postupku koji je mogao dovesti do tragičnih posljedica.

Vezani članci