Misteriozni nestanak biznismena iz Širokog Brijega

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Obitelj Kvesić angažirala je ronilački klub iz Banje Luke, čiji su ronioci jučer detaljno pretraživali korito rijeke Vrbas između hidrocentrale Jajce 1 i mjesta Barevo u dužini od oko tri kilometra, a gdje je dubina vode u prosjeku oko šest metara.

Zaključan "passat"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekjučer su za Kvesićem tragali i ronioci Specijalne jedinice MUP-a RS, policija MUP-a SBK i pripadnici Vatrogasne jedinice iz Jajca, koji su pretraživali teren oko obale.

Nestalom se svaki trag gubi u nedjelju, kada je službenim "passatom" (293-T-773), vlasništvo firme MCI d.o.o., krenuo u Banju Luku. Policajci su pronašli Kvesićev automobil napušten na proširenju u mjestu Podmilačje uz magistralnu cestu Jajce - Banja Luka. U automobilu je bila povučena ručna kočnica, a unutra su pronađene cigarete i novčanik. Vozilo je bilo zaključano. Jedan od ribara policiji je kazao da je razgovarao s čovjekom Kvesićevog opisa.

Tomislav Kvesić, Franin brat, koji je i prijavio njegov nestanak u ponedjeljak oko 10.30 sati, kazao je da je obitelj i dalje u velikoj neizvjesnosti zbog sumnjivog nestanka njegovog brata.

Široki Brijeg: Nestao Frano Kvesić

I ronioci u potrazi za Franom Kvesićem

- Još je sve misteriozno. Ovdje su članovi obitelji i brojni prijatelji. Čekamo policijske ronioce, ovdje su samo pripadnici privatnog ronilačkog kluba koje smo mi kao obitelj angažirali. Stojimo ovdje na mjestu gdje je pronađeno auto već dva dana i ništa ne znamo, niti ko šta poduzima. Razočaran sam radom institucija, radi se o nestalom čovjeku, a ne o nekakvoj životinji. Prema njegovom ponašanju nismo mogli zaključiti ništa čudno na osnovu čega bismo mogli pomisliti da bi, eventualno, mogao počiniti suicid. Bio je izuzetno stabilna ličnost, a da je imao nekih problema, porazgovarao bi sa mnom ili s nekim od svojih brojnih prijatelja. Mobitel koji je nosio sa sobom je nedostupan. Nismo saznali kod koje osobe je krenuo u Banju Luku. Za sada nemamo novih tragova, ali se nadamo da će moj brat biti pronađen - kazao nam je jučer Tomislav.

Došli prijatelji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz kanjon rijeke Vrbas sreli smo prijatelje nestalog Frane koji su s tugom kazali da je Frano njihov susjed iz Širokog Brijega kojeg poznaju cijeli život.

- Uvijek je bio dobar, nikome nije ništa nažao učinio. Ne vjerujemo da se radi o otmici, jer nije bio pretjerano bogat čovjek, može se reći da je imao normalna primanja. I da je riječ o otmici, otmičari bi već tražili otkupninu. O tome da je počinio samoubojstvo, nećemo ni da pomišljamo, jer on to sebi nikada ne bi učinio - kazali su Franini prijatelji.

Apel iz MUP-a HNŽ

Iz MUP-a HNŽ priopćeno je da je nestali Frano Kvesić visok oko 186 centimetara i težak oko 95 kg, a prema njihovim saznanjima, na put je krenuo odjeven u farmerice i džemper tamne boje. Sve građane koji imaju bilo kakve informacije koje bi policiji i obitelji pomogle u pronalasku nestale osobe mole da pozovu brojeve telefona 039/ 705-854, 705-640 ili 803-808.

Na mjestu pronalaska Kvesićevog automobila policajcima su dali izjave djevojka nestalog kao i njegov brat Tomislav.

Dnevni avaz

Vezani članci