Ljubinje: Policija oduzela 5.500 kutija cigareta

Vidi originalni članak

Prema riječima Jovane Cvijetić, glasnogovornice PU Trebinje, Policijska stanica Ljubinje je u subotu, 17. studenog 2018. godine, nakon prikupljenih operativnih saznanja da se osoba inicijala S. D. (34) bavi nedozvoljenom trgovinom akcizne robe, zaustavila automobil kojim je upravljala spomenuta osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U mjestu Tjesni klanac, općina Ljubinje, pripadnici Policijske stanice Ljubinje zaustavili su putnički automobil Renault, kojim je upravljala osoba inicijala S. D. (34), a u kome je pronađeno 5.500 kutija cigareta različitih markica. Izvršenim vizuelnim pregledom na zadnjem sjedištu i u prtljažniku uočene su kutije cigareta - izjavila je Cvijetić i dodala da je nakon konsultacija s dežurnim tužiteljem Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju izvršeno oduzimanje kutija cigareta u ukupnoj količini od 5.500 kutija, maloprodajne vrijednosti od oko 13.500,00 KM.

- Osumnjičena osoba za akciznu robu nije posjedovala kupoprodajni račun niti cigarete imaju akciznu markicu - pojasnila je Cvijetić.

- Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju će biti dostavljen izvještće protiv osobe inicijala S. D. (34) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina - zaključila je Cvijetić.

Vezani članci