Ljubinje: Policija oduzela 5.500 kutija cigareta

šverc

Prema riječima Jovane Cvijetić, glasnogovornice PU Trebinje, Policijska stanica Ljubinje je u subotu, 17. studenog 2018. godine, nakon prikupljenih operativnih saznanja da se osoba inicijala S. D. (34) bavi nedozvoljenom trgovinom akcizne robe, zaustavila automobil kojim je upravljala spomenuta osoba.

- U mjestu Tjesni klanac, općina Ljubinje, pripadnici Policijske stanice Ljubinje zaustavili su putnički automobil Renault, kojim je upravljala osoba inicijala S. D. (34), a u kome je pronađeno 5.500 kutija cigareta različitih markica. Izvršenim vizuelnim pregledom na zadnjem sjedištu i u prtljažniku uočene su kutije cigareta - izjavila je Cvijetić i dodala da je nakon konsultacija s dežurnim tužiteljem Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju izvršeno oduzimanje kutija cigareta u ukupnoj količini od 5.500 kutija, maloprodajne vrijednosti od oko 13.500,00 KM.

- Osumnjičena osoba za akciznu robu nije posjedovala kupoprodajni račun niti cigarete imaju akciznu markicu - pojasnila je Cvijetić.

- Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju će biti dostavljen izvještće protiv osobe inicijala S. D. (34) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina - zaključila je Cvijetić.