Komemoracija u spomen na Božu Gagru

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Brojni dužnosnici, predstavnici sportskih klubova Brotnja i susjednih općina, predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara, članovi Atletskog kluba „Brotnjo", štovatelji lika i djela pokojnog Bože Gagre okupili su se na komemoraciji da odaju počast ovom istinskom čovjeku i sportskom djelatniku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Od Bože su se oprostili sportska novinarka Tanja Vučić, načelnik Ivo Jerkić, predsjednik Atletskog kluba „Brotnjo" Marin Barbarić, prof. Emil Raspudić, tajnik Sportskog saveza „Brotnjo" Milorad Prusina i u ime članova AK „Brotnjo" Marija Tomić

Govoreći o pokojnom Boži Gagri, predsjednik Atletskog kluba „Brotnjo" Marin Barbarić kazao je: „On je bio taj koji je pokrenuo klub, napravio atletsku stazu, doveo bosanskohercegovačku i hrvatsku atletiku u Brotnjo. U svome radu bio je samozatajan ali njegova djela su dokazivala o kakvom se čovjeku radi. Bila mi je čast poznavati Tebe i HVALA ti za sve što si podario svome Brotnju", kazao je Marin Barbarić.

Od Bože se oprostio načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić.

"Poštovani i dragi prijatelji, štovatelji lika i djela pokojnog Bože Gagre. Okupili smo se danas kako bismo odali počast istinskom sportskom djelatniku i velikom čovjeku. Tragična vijest da nas je u ponedjeljak oko 21.45 sati napustio Bože potresla je sve nas koji smo ga poznavali. Bože je bio čovjek koji je svjedočio svojim djelima. Koliko je volio atletiku i sport pokazao je 2005. godine kada je svojim sredstvima i uz pomoć nekolicine ljudi utemeljio  Atletski klub Brotnjo. Zahvaljujući Njemu Brotnjo je postao hram atletike, mjesto gdje se rađaju vrhunski sportaši i šampioni. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag i kao veliki humanitarac i kao sportski djelatnik. Dragi Bože, hvala Ti za sve što si učinio broćanski sport - kazao je načelnik Jerkić.
 

O uspjesima AK „Brotnjo" i onome što je Bože uradio za taj klub svjedoči i knjiga prof. Emila Raspudića „Bože Miletić - od Lipna do sportskih arena". Prof. Raspudić je istaknuo kako je njegovom smrću nastao veliki gubitak za cijelo Brotnjo i šire.
Pokojni Bože, radio je puno, nesebično je davao sve od sebe: svoju veliku stručnost, potporu, toplu riječ, pobuđivao je svuda oko sebe jednu neponovljivu ljudsku toplinu i prijateljstvo i to podjednako prema svim generacijama. Posebno je volio mlade. Za njih je izgarao, za njih je živio. Napustio nas je čovjek široka i otvorena srca, tih, nenametljiv, samozatajan, čovjek od malo riječi, ali velikog srca i grandioznih djela, uzor plemenita i dobra čovjeka", kazao je prof. Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime Sportskog saveza „Brotnjo", sportskih klubova od Bože se oprostio tajnik Sportskog saveza Milorad Prusina.

Iznenadna i tragična smrt našega Bože, atletičara, zaljubljenika u atletiku, sportskog djelatnika, predstavlja veliki gubitak za sportaše i cjelokupni broćanski sport. Pomalo samozatajan i nenametljiv do jučer je bio s nama, a posebno na stadionu "Bare" koji mu je postao drugi dom. Bože je bio primjer čovjeka koji je rano zavolio sport, posebno atletiku. U jednoj osobi bio je spoj bivšeg sportaša, sportskog djelatnika i sportskog pedagoga. Sada kada našega Bože više nema, i moramo iznaći snage da nastavimo njegov projekt upravo radi njegovih djela i ljubavi koju je davao atletici i radi naših mladih šampiona."
 

U ime članova AK "Brotnjo" od Bože se oprostila  Marija Tomić. Zahvalila je Boži na svemu što je učinio za njih kazavši kako će on uvijek biti u njihovim srcima.

citluk.ba/brotnjo.info

Vezani članci