Ante Krešić iz Struga liječi pripravcima meda i ljekovitog bilja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Krešić kaže kako se pčelarstvom počeo baviti prvenstveno iz zdravstvenih razloga jer je bio obolio od karcinoma pluća, a kad je ozdravio, nastavio je pomagati drugim oboljelim osobama.

Po njegovim riječima, velike uspjehe postiže u liječenju tumura  pluća, mozga i prostate, a u zadnje četiri godine počeo je i s liječenjem bračnih parova od neplodnosti.

Krešić napominje da je imao više ponuda da napravi tvornicu koja bi radila na preradi meda i ljekovitoga bilja, ali kako do toga nije došlo zbog deficitarnosti proizvoda, kao što je biljka tilovina ili zanovet, koja je karakteristična samo za kanjon rijeke Neretve, a koju, zajedno s  medom kao konzervansom, koristi posebno za liječenje žlijezda s unutarnjim lučenjem.

Med sam po sebi nije tako ljekovit dok ga se ne pomiješa s hercegovačkim travama, matičnom mliječi, propolisom ili polenom, tvrdi Krešić.

"Matičnu mliječ teško je sačuvati i uglavnom pčelari koriste tzv. 'šokiranje' ili naglo zamrzavanje, ali ja sam pobornik da se uzima kvalitetan med i zatapa na biljke" - objašnjava Krešić i dodaje kako se na  takav način pripravljaju i borove iglice koje imaju odlična svojstva u liječenju tumura, s tim što se iglice ne beru u plastične vrećice, nego se direktno beru u kante s medom koje se nose na mjesta gdje će se zatapati.

U liječenju je, Tvrdi Krešić, bitno koristiti medicinska dostignuća zajedno s prirodnom jer se npr. primjenom kemoterapije u liječenju od tumura ubijaju i zdrave stanice, pa je potrebno te preostale zdrave stanice oporavit prirodnim preparatima.

FENA

Vezani članci