VEĆA MATERIJALNA ŠTETA U Ljubuškom gorjela obiteljska kuća

požar na obiteljskoj kući
Vatrogasci Ljubuški

U subotu je u Ljubuškom izbio požar na obiteljskoj kući.

Dana 28. listopada 2023. godine, ljubuški vatrogasci gasili su požar u mjestu Grabovnik. Na intervenciju su izašla četiri vatrogasca s dva vatrogasna vozila i jednim pripadnikom DVD-a Ljubuški. Akcija gašenja požara na obiteljskoj kući trajala je od 11:30 do 14:00 sati. Nastala je veća materijalna šteta, a na teren je izašla i policija, priopćeno je iz Civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije.

Akcije GSS-a

U subotu su završene i dvije akcije GSS-a. Ženska osoba iz BiH nalazila se na petoj postaji na Križevcu s ozljedom noge. Nakon pregleda i imobilizacije urađen je transport nosilima u podnožje te je osoba prevezena i predana u ’Marijinu pomoć’ Međugorje. Kao ispomoć HGSS-u Čitluk, u akciji su sudjelovali tri pripadnika GSS-a Ljubuški.

Druga akcija odvijala se na Brdu ukazanja gdje se ženska osoba iz SAD-a nalazila s ozljedom noge. Osoba je nakon transporta predana u ’Marijinu pomoć’ Međugorje. U jučerašnjoj akciji, uz HGSS Čitluk, sudjelovali su i članovi stanica Posušje (1), Žepče, Mostar i HBŽ koji su bili na polaganju za SAR značku koje se održavala u Čitluku.