VELIKE PROMJENE U NATIONAL GEOGRAPHICU Sve je veći broj otpuštenih novinara, većina posla ide freelancerima

National Geographic

National Geographic je navodno otpustio svoje posljednje zaposlene novinare te se više neće prodavati na kioscima u SAD-u. Nekoliko sada bivših djelatnika potvrdilo je tu vijest na Twitteru: "Baš sam bio sretnik. Imao sam prilike raditi s nevjerojatnim novinarima i prenositi važne, globalne priče. Bila mi je čast", napisao je Craig Welch.

Novinar Doug Main je također na Twitteru komentirao situaciju s otkazima: "National Geographic otpušta svoje novinare, uključujući i mene." The Guardian piše da će od sada nadalje uredničke poslove obavljati freelanceri i nekoliko preostalih urednika.  

"Promjene u broju zaposlenika neće utjecati na kvalitetu našeg posla" 

S druge strane, National Geographic je za medije priopćio da će ipak ostaviti nekoliko zaposlenih novinara i objasnio da je rezanje troškova uvela matična kompanija Disney. Dodao je da od sljedeće godine časopis više neće biti dostupan na kioscima u SAD-u, ali da će nastaviti objavljivati mjesečna izdanja. 

"Promjene u broju zaposlenih neće utjecati na kvalitetu našeg posla, već će nam dati veću fleksibilnost da ispričamo različite priče i družimo se s našom publikom na našim brojnim platformama. Svaka insinuacija da će ove promjene negativno utjecati na časopis ili kvalitetu našeg izvještavanja je jednostavno netočna", poručio je glasnogovornik National Geographica.