VIDEO  Vatrena buktinja urušila važnu američku autocestu. Obnova će trajati mjesecima

urušena cesta
Afp

Obnova dijela autoceste trajat će mjesecima, izjavio je Josh Shapiro, guverner Pennsylvanije, nakon što se ispod nje zapalila cisterna koja je prevozila benzin.

Guverner Shapiro je pritom naveo kako će osloboditi sva moguća savezna sredstva te drugu pomoć nakon ovog događaja. Američki nacionalni odbor za sigurnost prometa naveo je kako je cisterna prevozila benzin, na što se osvrnuo i sam guverner, prenosi Hina.

„U obližnjoj rijeci Delaware vidio se vrlo lagani sjaj“, izjavio je Shapiro te je navedeno kako su odmah u rijeku postavljene grane kako bi se spriječilo daljnje širenje benzina po njoj.

„Nema nikakve prijetnje za ničiju pitku vodu“, kazao je Shapiro te dodao kako će posljedice urušavanja ovog dijela autoceste biti velike.

„Obnova će sigurno trajati mjesecima. Dnevno tim dijelom prođe više od 150.000 vozila pa će ovaj događaj imati snažnog utjecaja na grad Philadelphiju i cijelu ovu regiju. Pokušat ćemo riješiti alternativne putne rute“, izjavio je Shapiro.

Podsjetimo, dio važne američke autoceste urušio se u Philadelphiji nakon što se ispod njega zapalilo vozilo. Nije bilo ozlijeđenih.

Promet je bio zaustavljen u oba smjera ceste s osam traka zbog zabrinutosti glede sigurnosti.