VIDEO  Snijeg zatrpao München i okolicu, obustavljen javni promet, otkazani letovi

Snijeg zatrpao München
Bild

Zima je u Njemačku stigla na velika vrata. Sjever zemlje se probudio okovan ledom, a na jugu, na područje Bavarske u vrlo kratkom vremenu palo je 20-ak centimetara snijega. Najavljen je i nastavak snježnih padalina, piše Bild.

Obilne snježne padaline dovele su do značajnih poteškoća u prometu u Bavarskoj.

Zračne luke u Münchenu su obustavile letove, a došlo je i do prekida u željezničkom prometu jer je zaustavljen međugradski promet na širem području Münchena.

Policija u Münchenu savjetuje građanima da ne izlaze s autima na cestu osim u slučaju prijeke potrebe. Svi automobili trebaju biti opremljeni zimskim gumama, a vozači trebaju prilagoditi brzinu vožnje i paziti na razmak.

S obzirom na obilne snježne padaline, stanje u prometu je ‘iznimno zahtjevno‘, a zimske službe daju sve od sebe da očiste prometnice. No to je vrlo teško iz snijeg koji konstantno pada, prenosi Jutarnji.

Snijeg zatrpao München

Zbog stalnog snježnog kaosa diljem Bavarske - a posebno u Münchenu - otkazana je nogometna utakmica između Bayerna i Union Berlina, Utakmica je bila na rasporedu ove subote u 15.30 sati.

U Münchenu je ukinut sav lokalni javni prijevoz osim podzemne željeznice. Zbog obilnog snijega vozila za čišćenje snijega su na cestama, dok autobusi i tramvaji stoje.

Snijeg zatrpao München

Očekuje se da će letovi u zračnoj luci München biti obustavljeni najmanje do 12 sati zbog jakih snježnih padalina. Do sada je otkazano između 320 i 760 planiranih letova.

Prognostičari su najavili nove padaline, a moglo bi pasti čak 25 cm novog snijega.