PRONAĐEN JE Muškarac iz Srbije u Americi seksualno zlostavljao djevojčice od devet do 12 godina

napad, Banja luka, tučnjava, Vladimir Kovačević, droga, oružje, pritvor, tužiteljstvo, bolovanje, rs bih, zlostavljanje, Amerika, tužiteljstvo, ubojstvo, tužiteljstvo, Crna Gora zemlja

Miodragu V. (71), rodom iz Beograda, prijeti doživotna robija zbog sumnje da je seksualno zlostavljao tri djevojčice, stare od 9 do 12 godina, u američkom gradu Monterreyu.

Kako saznaje 'Kurir',  dvije od tri žrtve su rođene sestre. Protiv osumnjičenog, koji važi za biznismena, podignuta je optužnica u lipnju ove godine. U njoj je detaljno opisano šta je Srbin dvije godine navodno činio sa maloljetnim žrtvama, sa čijim roditeljima je bio u prijateljskim odnosima.

"Porota je 1. lipnja proglasila Miodraga V. krivim po 28 točaka iz optužnice, ali se uskoro očekuje konačna odluka suda. U optužnici se navodi da je osumnjičeni zlostavljao djecu od 2020. do 2022. godine. Djevojčica koja je u vrijeme zlostavljanja bila stara 12 godina, ispričala je da je napastvovana od strane Miodraga V. 23. prosinca 2020", kaže 'Kurirov' izvor i dodaje:

"Njena mlađa sestra rekla je tada istražiteljima da je od strane osumnjičenog bila zlostavljana dva do tri puta tjedno više od šest mjeseci. Treća maloljetna žrtva rekla je da je zlostavljana u tri navrata. Maloljetne žrtve navele su u sudu 'da su imale strah i da su mislile kako će upasti u nevolju ako kažu šta im je sve čika Miodrag radio'.

"Djevojčice su hrabro svjedočile na suđenju pred porotom. Navele su da su odugovlačile sa prijavom jer su vjerovale Srbinu i plašile su se da će upasti u nevolju zbog razgovora o zlostavljanju", kaže izvor i dodaje: Prema istraživanjima, ovakvo ponašanja žrtava seksualnog napada vrlo je uobičajeno. Naime, nije rijetko da žrtve odlažu prijavu seksualnog zlostavljanja, posebno kada je žrtva maloljetna i ima blizak odnos sa počiniteljem, što je ovdje i bio slučaj.

Sve tri žrtve je tijekom svedočenja u sudnici pratio Oddie, pas iz Službe za žrtve pri Okružnom tužiteljstvu u Monterreyu. Miodrag V., prema riječima onih koji ga poznaju, u Ameriku je otišao devedesetih godina, ali je u Beograd redovno dolazio.

"Do devedesetih godina radio je kao vozač u Američkom veleposlanstvu, a onda je otišao u Ameriku. Tamo se ostvario kao veliki biznismen, otvorio je salon za prodaju automobila i ima automehaničarski servis, koji drži sa sinom. Povremeno je dolazio u stari kraj i prepričavao dogodovštine iz Amerike, a volio je i da se hvali mladim ženama", kaže poznanik uhićenog za 'Kurir'.

Za osumnjičenim Miodragom V. američka policija je bila raspisala i tjeralicu nakon prijava protiv njega, prenosi 'Telegraf'.

"Kada su prijave stigle, njega nije bilo na adresi, ali ni u gradu. Nigdje ga nije bilo neko vrijeme i policija mu nije mogla ući u trag. Poslije potrage uhićen je na Floridi i to dok je boravio kod svoje kćerke, koja se u jednom trenutku na društvenim mrežama pohvalila da joj je u posjetu došao otac. Naime, postavila je njihovu zajedničku fotografiju uz opis da joj je tata u gostima. Istražitelji su to vidjeli, zakucali na kćerkina vrata i osumnjičenom stavili lisice", kaže sugovornik 'Kurira'.