PREOKRET U ATENI Glavni osumnjičeni pušten na slobodu

Atena neredi
Društvene mreže

Nakon što je od njega uzela podužu izjavu, grčka je policija pustila 43-godišnjeg grčkog državljanina koji je prošlog petka uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u neredima u Ateni u kojima je ubijen 29-godišnjeg navijač AEK-a Michalisa Katsourisa, piše Iefimerida.

Jedan istražitelj i jedan tužitelj složili su se da nema dovoljno dokaza da se 43-godišnjaka zadrži u pritvoru, međutim nisu se mogli dogovoriti pod kojim ga uvjetima treba pustiti na slobodu. Tužitelj je rekao da ga treba pustiti bez ikakvih restrikcija dok je istražitelj ustvrdio da mu treba naložiti da se jednom mjesečno mora javiti u policiju, prenosi Jutarnji.

Sud će u narednim danima odlučiti koga će poslušati, istražitelja ili tužitelja.

Četrdesettrogodišnji Grk navodno je pripadnik navijačke skupine koja bodri grčki nogometni klub Panathinaikos, međutim on tvrdi da nije, odnosno da više nije. Muškarac je tijekom ispitivanja rekla da na dan kad je ubijen Michalis Katsouris nije bio na licu mjesta. Ustvrdio je da je bio na odmoru na grčkom otoku Kefaloniji u Jonskom moru te svoje tvrdnje podupro kartama i računima.

Njegova je partnerica ranije razgovarala s istražiteljima te im rekla da su bili zajedno.