PRATILI IH IZ MOSTARA Policija privela nekoliko osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u napadu na mladiće iz Stoca

Napad Stolac

Tužiteljstvo HNŽ priopćilo je danas da je povodom događaja u mjestu Masline - Stolac, gdje je u noći sa sedmog na osmi travnja 2024. godine došlo do napada više nepoznatih maskiranih osoba na četvoricu mladića iz Stoca, odmah po saznanju, postupajući tužitelj službenicima MUP-a HNŽ PU Čapljina naložio obavljanje očevida lica mjesta i izuzimanje svih tragova, kao i izuzimanje kamera video nadzora koji bi mogli poslužiti identifikaciji napadača i vozila koje su koristili.

Također, naloženo je da se poduzmu sve mjere i radnje na identificiranju počinitelja ovih kaznenih djela. Radeći na ovom slučaju, pripadnici MUP-a HNŽ su dana 09.04.2024. godine identificirali i priveli nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su kritične prilike sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Također, utvrđeno je tko su vlasnici-korisnici četiri vozila koja se dovode u vezu sa kritičnim događajem.

Službenici MUP-a HNŽ/K pod nadzorom Tužiteljstva HNŽ/K nastavljaju sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, u cilju otkrivanja svih počinitelja i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, te procesuiranja počinitelja.

Kako su naveli, u noći sa subote na nedjelju oko 00:10 sati u Policijsku stanicu Stolac M.A. (2004) iz Poplašića - Stolac je prijavio da je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnim putem iz Mostara prema Stocu gdje u mjestu Masline Stolac dolazi do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V nepoznatih registarskih oznaka.

"Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s puta pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izašla grupa od oko 10 osoba, maskirani i sa bejzbol palicama koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na osobe koja su se skupa s njim nalazila u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom pravcu", priopćeno je.

Zajedno s prijaviteljem u vozilu s su se nalazili E.G. (2003) iz Stoca, D.B. (2002) iz Gorice-Stolac i F.B. (2006) iz Gorice-Stolac. Sva četvorica su zadobila ozljede neutvrđenog stupnja, te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar.

Portal Klix i federalni zastupnik Sanel Kajan objavili su i imena navodnih vlasnika vozila koja su sudjelovala u napadu, no ta informacija je u međuvremenu demantirana, a facebook objava Sanela Kajana je i obrisana, iako je šteta već počinjena.

Iz FUP-a je za Hercegovina.info demantirano kako su novinarima portala Klix dali bilo kakve informacije o imenima vlasnika automobila.