NE MOŽE PLATITI JAMČEVINU Španjolska policija kod Hrvata pronašla 30 kilograma heroina

Pakiranja heroina
Ilustracija

Španjolska je policija na benzinskoj postaji autoceste Salnés u Galiciji uhvatila vozača kojem je u prtljažnom prostoru pronađeno 30 kilograma heroina. Vozač je vozio kombi slovenskih registracija, a ispostavilo se da se radi o hrvatskom državljaninu.

Kamion s 30 kilograma heroina lociran je oko 22 sata u noći na srijedu, 18. listopada, kao rezultat policijske istrage koja je započela sredinom kolovoza nakon saznanja o međunarodnoj akciji uvoza velikih količina heroina u Španjolsku i Portugal, prenosi Index.

Droga vjerojatno iz Irana, čuvala se u Nizozemskoj

Nakon postavljanja operativnog kompleksa za nadzor, u akciji nazvanoj Operacija Baba, kombi je lociran u Salnésu i u ranim satima srijede na četvrtak agenti su pretražili vozilo. Unutar kamiona pronađen je skriveni odjeljak "savršeno dizajniran" za skrivanje 30 vakuumiranih paketa od kojih se u svakom nalazila kila heroina.

Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju, gdje je odbio dati iskaz pred policijom. Određen mu je privremeni pritvor bez mogućnosti plaćanja jamčevine. Protiv muškarca se vodi istraga zbog kaznenog djela protiv općeg zdravlja.

Zaplijenjeni heroin ima personalizirani pečat ispisan na perzijskom, što u prijevodu znači "bravo". Istražitelji pretpostavljaju da je droga došla iz Irana, bila skrivena u Nizozemskoj i ušla u Španjolsku preko Pireneja.