NAKON NAJNOVIJEG RUSKOG GRANATIRANJA Grijanje je u potpunosti vraćeno u Kijev

Kijev
EPA

Grijanje je u potpunosti vraćeno u Kijev nakon najnovijeg ruskog bombardiranja vodovodne i energetske infrastrukture, rekao je gradonačelnik glavnog grada Vitalij Kličko. "Grad obnavlja sve usluge nakon posljednjeg granatiranja", rekao je Kličko u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. "Konkretno, sustav opskrbe toplinom glavnog grada u potpunosti je obnovljen. Svi izvori opskrbe toplinom rade normalno."

Ukrajinski dužnosnici rekli su da je Rusija u petak ispalila više od 70 projektila u jednom od najžešćih napada od invazije 24. veljače te izazvala nestanke struje u cijeloj zemlji i prekinula pristup toplini i vodi. Temperature u Kijevu i mnogim mjestima diljem Ukrajine bile su ispod nule u nedjelju ujutro, a prognoza je da će u glavnom gradu do večeri pasti na minus 6 Celzijevih stupnjeva, prenosi Hina.

Kijev je daleko najveći grad u Ukrajini s procijenjenom populacijom od oko 3 milijuna, a još dva milijuna žive u kijevskoj regiji. Od subote trećina grada ostala je bez struje.

Sergej Kovalenko, izvršni direktor tvrtke JASNO, koja opskrbljuje Kijev električnom energijom, rekao je kasno u subotu da se opskrba strujom povećava svakim satom. "Situacija je i dalje teška i kritična", rekao je Kovalenko na svom Facebook profilu.