DNK ANALIZA Oglasila se majka Njemice koju je Hamas oteo na festivalu

Shani Louk
Instagram

Majka Shani Louk, njemačko-izraelske državljanke za koju se vjeruje da su je oteli Hamasovi borci na glazbenom festivalu u Izraelu, rekla je da joj je kći mrtva, prenio je BBC, piše Hina.

Richarda Louk rekla je njemačkim medijima da ju je izraelska vojska obavijestila da je DNK analizom fragmenta lubanje potvrđeno da je riječ o njezinoj kćeri.

Njezino tijelo nije još pronađeno. I njezina sestra je potvrdila smrt na društvenim mrežama.

Adi Louk objavila je u ponedjeljak na Instagramu da je Shani ubijena u "masakru u Reimu", referirajući se na Hamasov napad na južni Izrael, u blizini Pojasa Gaze, 7. listopada.

No nije jasno gdje i kad je pronađen fragment njezine lubanje.

Njemački list Bild objavio je da je i izraelski predsjednik Isaac Herzog potvrdio smrt 22-godišnje žene.

Shani je bila na festivalu blizu kibuca Reim kada su naoružani napadači otvorili vatru i natjerali prestravljene partijanere u bijeg pustinjom.

Ubili su više od 260 ljudi, a druge oteli, navele su izraelske vlasti.

Ubrzo nakon napada, društvenim mrežama proširio se video koji prikazuje tijelo mlade žene u stražnjem dijelu kamiona koji je paradirao ulicama, a oko nje su bili naoružani borci i drugi koji su vikali "Allahu Akbar".

Žena je ležala licem prema dolje, ali obitelj Shani Louk rekla je da su je identificirali po dreadlocksima i prepoznatljivim tetovažama.