VIDEO  CRNA GORA Blokirao banku i zaprijetio eksplozivom

Edin Begzić Bar prijetnja
Vijesti.me

Dio ulice Maršala Tita u Baru (Crna Gora) od jutros je evakuiran zbog prijetnje Edina Begzića da će aktivirati eksploziv.

On je prethodno poslovnicu jedne banke oblijepio natpisom 'Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke'. Iz Operativno komunikacijskog centra Uprave policije potvrđeno je za portal 'Vijesti' da im je jutros prijavljeno kako jedna osoba prijeti da će aktivirati eksplozivnu napravu.

Policija satima pregovara sa Begzićem, sa kojim je razgovarao i potpredsjednik Vlade i koordinator sigurnosnih službi Dritan Abazović, saznaju 'Vijesti'. Begzić je ranije vicepremijeru, u snimku koji je dostavio medijima, poručio da će, ako bilo tko pošalje privatno osiguranje, vojsku ili policiju da 'napadne radnike', biti odgovorni za 'kaos koji nastane'.

Sadržaj se učitava...

Evakuirana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica, kao i stambeni objekti u neposrednoj blizini. Na mjestu događaja je i vatrogasna postrojba. Glasnogovornik Osnovnog državnog tužiteljstva u Baru Radovan Đurišić kazao je za TV Vijesti da je Begzić jutros zabranio ulazak u poslovnicu zaposlenima u banci, kazavši da je naoružan i opasan eksplozivom.

"Njegovi zahtjevi se uglavnom svode na isplatu novčanih potraživanja za zaposlene 'Primorke' od strane banke", rekao je Đurišić. Kazao je da su radili provjere i da se ne radi o osobi sklonoj kriminalnim aktivnostima.

Begzić je prethodno dostavio medijima snimak sa YouTubea, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima nanijeta višemilijunska šteta.

"Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizirane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improviziranim napravama bit će kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije", naveo je Begzić na snimku i demonstrirao kako naprava funkcionira.

Prema saznanjima 'Vijesti', nakon razgovora sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, Begzić je odlučio odustati od prijetnje aktiviranja eksploziva. "Najvažnije je da se sve završilo mirno. Ovu su životne stvari. Idemo dalje", kratko je izjavio Abazović za 'Vijesti'.