ČETIRI OSOBE UHIĆENE Planirali su teroristički napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu

Bruxelles policija
EPA

Policija u Belgiji uhitila je četiri osobe osumnjičene za planiranje napada na koncertnu dvoranu u Bruxellesu, priopćilo je danas savezno tužiteljstvo. Uhićena odrasla osoba optužena je za "sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine" s ciljem počinjenja napada. Uhićene su i tri maloljetne osobe.

"Prema početnim nalazima istrage, čini se da je koncertna dvorana u Bruxellesu bila cilj, a napad je planiran za nekoliko tjedana", rečeno je, bez navođenja dodatnih detalja. Belgiju posljednjih godina potresaju napadi ekstremista. Zadnji se dogodio prije nekoliko mjeseci kada su u Bruxellesu ubijena dva švedska nogometna navijača, piše Associated Press.

Smrtonosan napad iz 2016. 

Porota je prošle godine šest osoba proglasila krivima za strašan teroristički napad u zračnoj luci u Bruxellesu i postaji podzemne željeznice iz 2016. godine, kada su smrtno stradale 32 osobe. Među onima koji su osuđeni zbog svoje uloge u tom napadu bio je i Salah Abdeslam.

Riječ je o muškarcu koji već služi doživotnu zatvorsku kaznu bez mogućnosti pomilovanja u Francuskoj zbog svoje uloge u napadima na pariške kafiće, glazbenu dvoranu Bataclan i francuski nacionalni stadion. Napadi u Parizu i Bruxellesu bili su povezani s istom mrežom ISIL-a.