RADNICI U ŠTRAJKU Je li na pomolu ekološka katastrofa na Bilećkom jezeru?

Bilećko jezero
Hercegovina.info

Radnici Javnog poduzeća "Prečistač otpadnih voda" d.o.o. Bileća stupili su u generalni štrajk zbog neisplaćenih šest plaća, što bi za posljedicu moglo imati izravno izlijevanje neprerađenih otpadnih voda u Bilećko jezero, čime općini Bileća i gradu Trebinju prijeti ekološka katastrofa, priopćeno je iz ovog poduzeća.

U priopćenju radnika se navodi da su posljednju plaću primili za svibanj 2022. godine.

“Radnicima je iskreno žao zbog poduzetih mjera ali funkcioniranje poduzeća i egzistencija radnika je dovedena u pitanje. Nadamo se da će nadležne institucije riješiti problem u što skorijem roku”, navodi se u priopćenju.

Načelnik općine Bileća Veselin Vujović za Hercegovina.info rekao je da neće doći do izlijevanja otpadnih voda u Bilećko jezero. Vujović se iskreno nada pomoći od strane Vlade RS. Općina Bileća se već dvije godine nalazi u teškoj financijskoj situaciji, a njeni računi su trenutno u blokadi.

Bilećko jezero

“Mislim da neće doći do izlijevanja, radnici će održati minimum procesa rada. U narednim danima, nadamo se da će, čim bude odblokiran račun Općine Bileća, koji je blokirala Porezna uprava RS, biti isplaćene dvije plaće radnicima ‘Prečistača’. Naša općina je u velikoj financijskoj krizi, iz koje ne možemo izaći bez pomoći Vlade RS”, rekao je Vujović.

On je podsjetio da je Vlada RS pomogla Opžini Bileća za isplatu dva minimalca zaposlenima u općinskoj administraciji, kao i da je izdvojila 150 000 KM za isplatu duga ove općine zbog utrošene električne energije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.