Svečano zatrpavanje rupe 18. svibnja; ĆAVAR "Ovo je veliki korak za Mostar"

rupa, Ulica kneza Domagoja, boška ćavar

Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara donio je rješenje o konačnom zatrpavanju rupe u Ulici kneza Domagoja

Prema zaključku donesenom 6. svibnja, dozvoljava se izvršenje rješenja Službe za inspekcijske poslove Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara od 6. ožujka 2019. godine, prema kojem je investitoru 'Promark' d.o.o. Mostar (Marku Vidačku, Boži Krstanoviću, Anti Šainu, Draženu Erešu i Miji Mariću), zbog bespravno izvedenih radova, naređeno zatrpavanje građevinske jame te dovođenje terena u stanje prije vršenja iskopa.

rupa,Ulica kneza Domagoja,boška ćavar

Također, zaključkom se određuje kako će zatrpavanje građevinske jame izvršiti J.P. 'Komunalno' d.o.o. Mostar 18. svibnja 2021. godine od 9 sati. Izvršenje se provodi na teret izvršenika 'Promark' d.o.o., a obavit će se uz asistenciju pripadnika nadležne Policijske uprave.

"Prvi zaključak o izvršenju zatrpavanja donesen je 17. srpnja prije nego je Gradska uprava otišla na godišnji odmor. Nakon toga su uslijedili drugi i treći, a ovo sada je četvrti, a nadam se i konačni zaključak o zatrpavanju jame. Građani, moji susjedi i ja na ovo čekamo oko dvije godine", kaže vijećnica u Gradskom vijeću Grada Mostara Boška Ćavar.

Ističe kako se nada da je ovo jedan novi početak za Mostar.

rupa,Ulica kneza Domagoja,boška ćavar

"Nadam se da će ovo biti početak jednog boljeg i ljepšeg grada. Isto tako, nadam se kako će ovo biti snaga građanima i ohrabrenje da smiju prijaviti i upozoriti investitore da ne mogu kopati gdje im padne na pamet. Smatram da je ovo za Mostar jedan veliki korak. Svi koji imaju probleme neka ih prijave i neka se oni rješavaju da grad bude grad, a ne kasaba", rekla je Boška Ćavar u izjavi za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.