GRADSKI DERBI Jakirović očekuje izazovnu utakmicu, Dudić pritisak prebacio na Zrinjski

Gradski derbi konferencija
Hercegovina.info

Uoči sutrašnjeg gradskog derbija između Zrinjskog i Veleža, danas je u Gradskoj vijećnici održana konferencija za medije na kojoj su nazočili treneri i kapetani obje momčadi, Sergej Jakirović, Feđa Dudić, Nemanja Bilbija te Denis Zvonić.

"Koristim najprije priliku da čestitam našim kadetima na osvojenom prvenstvu BiH, juniorima na Kupu te njihovim stožerima. Stvarno su napravili jako veliki posao i ja im želim svu sreću u budućnosti, da budu zdravi prije svega, da se odriču i rade na sebi kako bi jednog dana mogli nastupiti za seniorsku momčad", kazao je Jakirović na početku.

 "Što se tiče derbija, najnormalnije smo se pripremali kao i za svaku utakmicu. Naravno, tu će uvijek biti tenzija, a ja očekujem dinamičnost, zanimljivost i tešku utakmicu. Za nas će utakmica biti izazov iz razloga što je Velež u jednom dobrom trenutku i ima 15 utakmica bez poraza i to je veliko. Mi moramo sve zahtjeve koje smo kroz ovaj tjedan stavili pred sebe prezentirati na utakmici i ostvariti pozitivan rezultat. Svjesni smo da je završnica prvenstva, da je ostalo još pet kola i da smo blizu našem cilju. Moramo napraviti sve da zadržimo našu poziciju, a ako je moguće i da napredujemo", dodao je trener Plemića.

Gradski derbi konferencija

Nedostaju četvorica.

"Što se tiče zdravstvenog biltena, nemamo Govedaricu, Ibaneza i Filipovića dok žute kartone ima Enin. Svi ostali su na dispoziciji."

Feđa Dudić rekao je kako njegova momčad vjeruje u sebe.

"Priprema za utakmicu je prošla u najboljem redu. Puni smo samopouzdanja i to je kod nas postala kolotečina. Ne pridajemo značaj velikim utakmicama, nego smo u svom filmu. Imamo dobru atmosferu na treninzima i ne može nas poremetiti neki loš rezultat što se vidjelo najbolje na Koševu gdje smo primili pogodak u 94. minuti. Mislim da bi 80 ili 90 posto ekipa nakon toga zabilježilo neki negativan rezultat, a mi smo ostvarili tri pobjede i pokazali karakter", rekao je Dudić.

Trener Velež ističe kako je Zrinjski pod većim pritiskom.

"Ekipa Zrinjskog je odlična, puna dobrih pojedinaca koji mogu u svakom trenutku riješiti utakmicu. Odigrali smo ove sezone dvije utakmice, jednom smo slavili mi, a jednom Zrinjski. Sigurno je kako ova utakmica ima najveći značaj. Bliži se kraj prvenstva bodovi znače puno u borbi za izlazak u Europu. Mi ulazimo u utakmicu pod manjim pritiskom jer imamo tri boda više. Svaki rezultat osim poraza za nas je povoljan, ali mi ćemo ići na pobjedu kao i u svaku utakmicu jer mi drugačije ne znamo igrati. Zrinjskom igra samo pobjeda i veći imperativ je pred njima", rekao je strateg Rođenih.

Nedostajat će jedan od stožernih igrača.

"Što se igračkog kadra, osim kartoniranih svi su nam igrači na raspolaganju i svi jedva čekaju utakmicu. Sigurno je veliki hendikep nedostatak Anđušića koji igra u izvanrednoj formi, ali i Ovčine koji je dosta dobroga dao u posljednjim utakmicama. No, koga nema bez njega se mora", rekao je Dudić.

Gradski derbi konferencija

"Nema velikih nepoznanica između nas. Sutra nas očekuje velika utakmica, borba za Europu i sami vrh. Mislim da će sve proći u najboljem redu", kazao je kapetan Plemića Nemanja Bilbija.

Denis Zvonić kapetan Rođenih nada se nastavku pozitivnog niza.

"Samim vašim prisustvom ovdje derbi je dobio još veći značaj. Što se tiče nas, mi jedva čekamo utakmicu i da ostavimo zadnji atom snage na terenu i da naš niz od 15 utakmica bez poraza nastavimo i odigramo dobru utakmicu te da ostvarimo dobar rezultat."

I jedni i drugi pratit će susret Željezničara i Širokog Brijega na Grbavici.

"Ako si pravi, nemaš gdje drugo imati oči i uši. S obzirom na prikazano na terenu, nismo uzeli onaj broj bodova koji smo trebali u posljednje dvije utakmice. Mi smo susrete protiv Sarajeva i Širokog trebali riješiti ranije, no to je sport, to je nogomet. Naravno da se prate rezultati, ali ako si pravi, nemaš što gledati druge oko sebe", rekao je Jakirović.

"Iako ovisimo sami o sebi, naravno da pratimo što rade naši konkurenti i naravno da ćemo ispratiti večerašnji rezultat. Pobjeda Širokog Brijega u prošlom kolu nad Zrinjskim dovela je do toga da ovo kolo ima posebnu važnost. No, ponavljam mi ovisimo samo o sebi", dodao je Feđa Dudić.

Među navijačima Rođenih pojavio se strah od suca Elvisa Mujića koji sudi sutrašnji derbi. No, Feđa Dudić to ne gleda tako.

"Ne želim komentirati suđenje. Jednom sam učinio to u Banja Luci pa sam kažnjen. Nadam se da ćemo poslije utakmice pričati samo o dobrim stvarima, a ne o sucu. Želim mu da odsudi kako je sudio na Koševu gdje je bio pod puno većim pritiskom nego prije ove utakmice. On je utakmicu Sarajevo Borac odsudio fenomenalno i nadam se da će to ponoviti i sutra."

S obzirom na odlične uspjehe kadeta i juniora Zrinjskog Jakirović je upitan trebaju li mladi igrači dobivati više prilika.

"Pratim te utakmice. Ima tu zanimljivih igrača. Prijelaz iz juniora u seniore je trnovit. Mi se odlučimo da odu najprije na posudbe, ali jako je bitno da idu tamo gdje su pod stručnim nadzorom i gdje se dobro radi. U seniorima će biti kad budu mogli ispunjavati zahtjeve. Možeš ili ne možeš, nema veze koliko si star. Planiramo neke od njih u ljeto priključiti pa ćemo vidjeti kako će se prilagoditi. Mi smo ovaj prijelazni rok doveli nekoliko mlađih igrača koji su osjetili seniorski nogomet."

Za kraj su treneri i kapetani poslali poruku svim navijačima.

Gradski derbi konferencija

"Mi svojim ponašanjem na terenu moramo biti u duhu fair playa. Ostavit ćemo zadnji atom snage, kako je i Denis maloprije rekao. Neka nas naši navijači bodre iako nisu prisutni. Ovo je totalno drugačiji nogomet. Navijači su 'gorivo' koje ti daje snagu i nosi te. Mi ćemo se potruditi i dati sve od sebe, a na kraju kako Bog da", rekao je Sergej Jakirović.

Dudić je dodao da su i Zrinjski i Velež sve pokazali u posljednja tri derbija.

"Otkad sam tu odigrali smo tri derbija i na terenu je sve prošlo u najboljem mogućem redu. To treba biti poruka i za sve ostale, kako u gradu tako i među navijačkim skupinama. Oni imaju neki svoj rivalitet mimo nogometa. On je nekad pretjeran, ali mi na to ne možemo utjecati. Stanje na terenu je dokaz koliko se poštuju međusobno ova dva kluba."

"Poruka je jasna i glasna. Neka danas, večera i sutra ne bude nikakvih nereda. Mi ćemo na trenu s dosta zalaganja, truda i poštovanja odraditi da sve prođe u najboljem redu", rekao je Nemanja Bilbija.

"Složio bi se s Nemanjom. Neka pobjedi sport i nogomet te da poslije utakmice pričamo samo o lijepim detaljima", zaključio je Denis Zvonić.
  

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.