JAVILA NAM SE NAPADNUTA DJEVOJKA "Tip je neuračunljiv, napao nas je ničim izazvan"

Napad na djevojke u Mostaru
Screenshot

Nakon što smo večeras objavili snimku napada jednog mladića na tri djevojke, koji se dogodio početkom listopada u Ulici Stjepana Radića u Mostaru, javila nam se jedna od napadnutih djevojaka koja nam je u detalje ispričala što se te večeri dogodilo.

Istaknula je kako je slučaj prijavljen.

"Prije svega naglasit ću da je slučaj istu večer prijavljen policiji, ali naravno policija ništa nije uradila dok mi same nismo preko naravno veze natjerali ih da se pokrenu. Prije toga same smo vodile svoju istragu. Dakle vraćale smo se pješice nakon izlaska i prolazeći pored Građevinskog fakulteta zapazile smo momka koji s biciklom ulazi na igralište u kampus, nismo to doživljavale sve dok usred naše priče isti taj momak nije između nas uletio s biciklom i napao nas da galamimo i upozorio nas na to da nam je rekao da zašutimo", kaže.

Izgledao je neuračunljiv

"Na to sam mu ja odgovorila da nitko ne galami nego pričamo sasvim normalno i da ga nitko nije čuo da je rekao da se stišamo. Potom on meni govori da se ne pravim pametna kao što ste i vi naveli u videu. Ja sam mu rekla u redu nećemo više galamiti želeći izbjeći probleme jer sam odmah primijetila da je lik neuračunljiv samim time što uzima sebi za pravo da zabrani nekome da priča na ulici. Tu smo mu mi rekle da nastavi ići svojim putem i da vozi dalje, u tom trenutku on je krenuo dalje, a ja govorim prijateljicama da samo nastave hodati normalno i smireno". 

Napadnute ničim izazvane

"Nakon toga on baca bicikl na pod i gura mene i ja padam na stolicu, odmah ustala i govorila sam uporno da se smiri  i dalje pokušavajući izbjeći probleme, zatim se prijateljica koja je prvo bila pobjegla vraća se vidjevši da je mene napao. Dalje se sve vidi. Prijateljica ga udara iz refleksa jer je vidjela da je krenuo na nju. Prvi dio se ne vidi na kamerama kada je on tek došao i napao nas, isto tako ne vidi se ni drugi dio s druge strane ulice kada je jednu prijateljicu gurnuo i ona je pala na pod i tu je on nastavio psovati i prijetiti nam da ako nas još jednom vidi da će nas ubiti itd. Samo želim naglasiti da smo napadnute ničim izazvane jer smo svi vrlo dobro svjesni kakvi sve slučajevi hodaju gradom, a policija i dalje ne radi svoj posao".

Više puta išle na policiju, oni rekli da nema ništa prijavljeno

"Slučaj je prijavljen odmah nakon incidenta, policajac je izašao na teren, ali mi nismo bile tu jer poslije ovoga nismo mogle ostati na istom mjestu jer smo se bojale za svoj život jer nam je manijak cijelo vrijeme prijetio da sada zna tko smo i da ima nešto ispod pojasa i da će nas ubiti idući put kad nas vidi. Zatim smo otišle u stanicu dale izjavu i vratile se u stan. Idući dan smo same otišle u kafić i pitale postoji li snimka. Kada nam je gazda kafića rekao da postoji, ali da treba službena osoba doći i zatražiti video, zvale smo policiju opet i rekli da preuzmu na što nam je policajac koji se javio rekao da on ne zna o čemu pričamo i da to nigdje nije zapisano i da zovemo u petak jer tada radi smjena koja je bila tu noć".

Boje se izaći iz stana

"Više puta smo išle u policiju i nitko ništa nije pokrenuo. Jedino što su nam rekli u Mostaru je to i da saznaju tko nas je napao i prijetio mogu samo dati 500 KM kazne. 500 KM i da se mi kroz cijelo školovanje bojimo izaći i prošetati po Mostaru, jer od tada nismo izašle iz stana osim ako moramo. Sasvim slučajno smo pričale s glavnim inspektorom koji uopće nema nadležnost u toj županiji, ali nam je jedini uspio nešto i napraviti. Napisao je mail ministru MUP-a u Mostaru i nakon dva dana se slučaj pokrenuo. Iznimno smo mu zahvalni, jer mjesec dana je prošlo a nitko od njih nije napravio ništa i ne bi da nismo stvar uzeli u svoje ruke", zaključila je napadnuta djevojka.

Mladić napao tri djevojke u Mostaru

VIDEO  Mladić u Mostaru napao tri djevojke

Novi slučaj nasilja dolazi nam iz Mostara. Naime, kako se može vidjeti na snimci koja je došla u posjed portala Hercegovina.info mladić je u Mostaru fizički napao tri djevojke. Događaj se zbio…

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.