IZMEĐU MOSTARA I JABLANICE Od sutra počinju radovi na mostu Begića i Begovića

Most Begića i Begovića
Screenshot

Iz BIHAMK-a je priopćeno kako su dobili informacije od izvođača radova da će od četvrtka krenuti radovi na mostu Begića i Begovića.

“Kako smo doznali od izvođača radova, od četvrtka 16. 11. počinje sanacija mosta Begića i Begovića (M-17 Jablanica-Mostar), a vozila će prometovati naizmjenično, uz postavljene semafore” priopćili su iz BIHAMK-a.

Nije poznato koliko će radovi trajati.

Stanje na cestama

Na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone, kao i na mjestimično jak vjetar. Zbog odrona izdvajaju se putevi: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Banja Luka, Sarajevo-Foča i Tuzla-Kladanj-Sarajevo. Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Danas su počeli radovi na dionici magistralnog puta M-17 Bilješevo-Lašva zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 16:30 sati prometuje usporeno, jednom trakom.

U tijeku su sanacijski radovi na magistralnom putu Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), zbog čega je svakog dana, od 07:30 do 16 sati, promet reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se i na magistralnim putevima Semizovac-Olovo-Kladanj (na nekoliko lokacija) i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.